• Frej Larsson vill leva det ljuva livet. Foto: Pressbild

Livin La Vida Larsson

Nu kommer den kontroversiella rapparen och multiartisten Frej Larsson till The Crypt på Ågatan. Tidigare i år har han gjort debut som soloartist och släppt ett album "Livin La Vida Larsson".

Det är få andra verksamma artister som har så många bollar i luften på en och samma gång. 33-årige Frej Larsson ifrån Ronneby i Blekinge har varit aktiv i bandkonstellationer såsom, Slagsmålsklubben, Maskinen och Far & Son. Men det var först i år som han har valt att stå allt mer på egna ben, även om han ständigt jobbar med andra artister. 2015 släpptes han nya skivor med både Maskinen och Far & Son.

Att återvända till Linköping

Debutsingeln "Salaam Aleikum" gjorde han ihop med Erik Lundin och i somras gjorde han den officiella låten till fotbolls-EM. Låten hette "Mitt Team" och medverkande gjorde även Joy M´batha. 2003 blev Frej Larsson medlem i Norrköpingsbaserade bandet Slagsmålsklubben. Han har även samarbetat en del med Dim Out som har sin bakgrund i Norrköping. Senast han spelade i länet var  på Bråvalla Festival i somras.

Ny 3D-show

Inför hans kommande spelningar har han skapat en 3D-show som han kommer att ha med sig ut på vägarna. Han berättar att han redan vid Maskinens första turné letade efter 3D-animatörer att samarbeta med. Nu har det alltså blivit verklighet och fördelen som han ser med att agera själv på scenen, och inte vara med i något band med 3D-showen, är att det är just han själv som bestämmer.

– Äntligen kan jag få skjuta Jimmy Åkesson i ansiktet i 3D utan att någon kan säga att “den här gången Frej har du verkligen gått för långt". Den här gången får jag bara vara en efterbliven förebild, säger Frej Larsson.

Frej och ett filmteam från Karlskrona har varit nere i Gambia för att filma och slippa på 3D-showen. Dessutom ska ny musik ha spelats in under vistelsen där. Den 24 november drar han igång sin turné Livin La Vida Larsson 3D i hemstaden Ronneby. Max Elofsson