• När Gabriel Jacob började jobba på Food and Family för sex år sedan hade restaurangen tappat många kunder så målet var att få det att blomstra igen. Nu ser han ljuset i tunneln. Foto: Emma Garzon
  • På lunchmenyn finns alltid hamburgare som är lagade från grunden. Foto: Emma Garzon
  • Luncherna är en stor del av Food and Family, men de satsar även på catering och är LFC:s matleverantör. Foto: Emma Garzon

Ljus framtid efter STORA förändringar

Mycket har hänt på Food and Family under de 21 åren som restaurangen har funnits i Ikano-Huset. Nytt namn, ny personal och en satsning på catering visar positiva resultat.

När Gabriel Jacob började jobba här för sex år hade restaurangen tappat många kunder så målet var att få det att blomstra igen. Food and Family har fått en ny köksmästare, nya kockar och ny kassapersonal.

– Jag hade ett tydligt slutmål – att byta namn. Vi heter Food and Family, men nio av tio personer säger fortfarande gamla Linds, berättar verksamhetsansvariga Gabriel Jacob och skrattar. Med hoppfullhet i rösten tillägger han:

– På sex år har vi fördubblat vår omsättning och ser äntligen ljuset i tunneln.

LFC:s matleverantör

Restaurangen har alltid haft catering men det är först på senaste tiden man har valt att satsa helhjärtat på det. Kunderna kan välja mellan smörgåstårtor, snittar, tapasbuffé, filébuffé och en buffé med kallskuret som rostbiff och lufttorkad skinka med honungsmelon. När det vankas bröllop har restaurangen lyxiga bröllopsmenyer.

– Det är roligt att vi har fått allt fler förfrågningar om catering! I februari blev vi LFC:s officiella matleverantör och levererar mat till alla deras matcher och event. Vi kör även ut luncher till företag.

All mat lagas från grunden

På Food and Family kan gästerna äta smakrika luncher sju dagar i veckan. Under vardagar finns det mycket att välja och vraka mellan – kött, fisk, pasta, sallad, hamburgare, en vegetarisk rätt samt en stående rätt. Varje dag byts kött- och fiskrätten ut och varje vecka förnyas de övriga rätterna på menyn. All mat lagas från grunden och personalen bakar även mycket själva, till exempel marängtårtor, cheesecake och morotskakor.

– Det är hårt att jobba sju dagar i veckan. Men när vi uppnår våra mål och ser att kunderna och personalen trivs här kan jag klappa mig själv på axel, säger Gabriel Jacob.