• Välgörenhetsgala med musik och aktiviteter på Skylten. Allt till förmån för kampen mot cancer. Foto: Fanny Miles

Ljuva toner ska bekämpa cancer

Den 4 mars kommer Skylten fyllas av musik och tävlingar för att samla in pengar till Cancerfonden. Förmodligen blir det en del tårar under kvällen, men hoppet kommer lysa som starkast.

– Jag känner många som har drabbats av cancer, därför har jag alltid velat hjälpa till i kampen mot sjukdomen. Ibland tar frustrationen över och det känns som om att jag inte kan göra något, men alla kan göra något! Det behövs ständigt pengar till cancerforskningen, säger projektledaren Linn Ristorp som kommer från Linköping.

Fyra band och artister

Under välgörenhetskonserten Cancerkampen kommer fyra band och artister ställa sig på scenen: Ember Island, Hello Gorgeous, Alexander Asp och Nadia Mattsson. Mellan banden bjuds det på plockmat och underhållning av DJ Alexandra Bitterlich. Dessutom förgylls kvällen med en lottdragning och ett musikquiz om artister som har gått bort i cancer. Vinnaren i musikquizet får produkter från Ikea till ett värde av 2000 kronor.

Inspirationskväll

Pengarna från inträdet går oavkortat till Cancerfonden och Linn Ristorp uppmuntrar även till att skänka mer till fonden om man vill.

– Jag hoppas att minst hundra personer kommer till Cancerkampen och att alla kan stanna hela kvällen. Men framför allt hoppas jag att det ska bli en inspirationskväll som till exempel får andra att starta egna insamlingar till cancerforskning.