• Linda Jansson, Johan Karlsson och Anton Lindgren utvecklade en webbtjänst som ska hjälpa till itrafiken. Foto: Patrik Ekström
  • Kreativa hjärnor i arbete. Foto: Patrik Ekström

Lockade kreativa hjärnor

East Sweden Hack gick av stapeln i den gångna helgen där tävlade kreativa hjärnor om att göra bästa appen eller webbtjänsten. Vinnaren fick som pris en resa till Silicon Valley för hela laget. Vad annars?

Uppe på Mjärdevi, som är något av Linköpings Silicon Valley tävlade ett 70-tal olika personer i cirka 20 olika lag med att få fram den bästa appen eller webbtjänsten. Trion Linda Jansson, Johan Karlsson och Anton Lindgren, samtliga studenter vid Linköpings universitet var ett av lagen. Tillsammans kallar de sig Team Cybercom.

Solveig visade vägen

Trion arbetar med en webbapp som ska göra det lättare att köra bil för dem som kanske är lite rädda och osäkra att köra när det till exempel är halt eller mörkt.

– Vi har valt att kalla vår tjänst för ”Solveig”, säger Anton Lindgren och visar lite hur det tänkt sig genom att söka upp en bestämd rutt, denna gång från Linköping till Malmö. Via appen så kan man s edan välja dag, tid och ankomst och så hjälper den till att planera resan efter de angivna önskningarna. På så sätt kan man undvika många obehagliga överraskningar som vägarbeten, dimma, halka och annat, menar samtliga i Team Cybercom.

Bilen skänker frihet

– Målsättningen med appen är ju att få flera och då särskilt äldre, att kunna ta bilen med allt vad det innebär av frihet och självständighet, säger Anton Lindgren och får medhåll av sina två kollegor. Självklart hoppas de på att vinna och att just deras tjänst på något sätt sak komma ut på marknaden.

GÅ gick i mål

När så krutröken skingras på söndagen så hade GÅ 2.0 med Erik Sandén, Sofie Lindblom, Anton Arbring och Johan Holmlund vunnit och efter årsskiftet väntar en spännande innovationsresa till Silicon Valley. De får också fri konsultation av app- och spelstudion Visiarc.