• Sarah Henriksson visar att det går att spela country även på östgötaslätten. Foto:Carolina Thedéen
  • I slutet av juni släpper Sarah Henriksson ny singel under artistnamnet Spencer. Foto: Carolina Thedéen

Lokal countryartist släpper nytt

I slutet av juni släpper Sarah Henriksson singeln ”Like the days before” under artistnamnet Spencer. Låten är skriven och komponerad av Henric Axelsson från Sky Limited Productions i Stockholm.

Musiken är countryinspirerad, att den är renodlad country vågar inte linköpingsartisten säga.

– Min passion och min själ ligger i countryn, säger hon och nämner Britney Spears, Keith Urban och Rascal Flatts som inspirationskällor. Även Miley Curys när hon fortfarande sjöng country.

– Det finns många artister med världens pipa, till exempel Beyonce, men jag tycker att texterna ofta blir ganska klyschiga. Jag behöver mer djup, säger hon.

Bara artist

Spencer har blivit mer än bara ett artistnamn, med singeln följer nämligen en musikvideo i juli och en EP med 4-6 nya låtar i höst, allt med ett tydligt genomgående tema i samarbete med en pålitlig kollega.

– Tidigare har jag skrivit mycket musik själv men nu ska jag pröva att bara vara artist. Jag och Henric Axelsson har känt varandra sedan 2009 och har liknande erfarenheter från musikbranschen, vi jobbar bra tillsammans.

Stark text

”Like the days before” är berättelsen om hur man mår efter ett uppbrott och Sarah Henriksson tror att många kommer att kunna känna igen sig i texten.

– Jag blev själv väldigt tagen av låten under inspelningarna. Jag sjunger bland annat om att ta ett glas vin och inte kunna sluta dricka, säger hon.

Sarah Henriksson har tidigare släppt två singlar, ”Gray” och ”Demons”, då under artistnamnet Sarah Ariete. Den produktionen var mer popinspirerad, nu fokuserar hon bara på country.

– Jag tycker att countryn har blivit större i Sverige på senare tid. För några år sedan när jag spelade Keith Urban undrade folk vad det var jag spelade. Numera har jag hört country spelas på caféer i stan.

Singeln ”Like the days before” släpps på Spotify, Itunes och Wimp i slutet av juni och musikvideon släpps på Youtube och hennes egen hemsida i juli.