• Bilar brann under den gångna storhelgen. Foto: Jerry Prütz

Lugnare i Skäggetorp trots stökig julhelg

Under jul- och nyårshelgerna har det åter igen varit stökigt i Skäggetorp med bilbränder och fyrverkerier som avfyrats mot polis och räddningstjänst. Pojkstreck som gått överstyr menar Mattias Ydreborg, kommissarie vid Linköpingspolisen.

De senaste bilbränderna är ännu inte fullt utredda och i skrivande stund så vet inte polisen huruvida bilbränderna varit anlagda eller skett av andra orsaker. Det kan även röra sig om rena olyckshändelser men hur det står till med detta får den tekniska undersökningen visa, berättar Mattias Ydreborg och tar till att orda om de senaste oroligheterna.

Sköt rakter

– Min upplevelse, och det gäller även de patruller som kom till platsen, är att det inte varit något organiserat avfyrande av fyrverkerier mot polis och räddningstjänst utan att det rör sig om pojkstreck som gått överstyr. Det är dock inte mindre illa för det utan det är naturligtvis helt förkastligt, menar Mattias Ydreborg som samtidigt lägger till att en fyrverkeripjäs kan ställa till mycket skada både på människor och material.

Lugn höst

– Annars upplever jag nog att det faktiskt varit ganska lugnt i området efter dödsskjutningen i somras då vi ökade vår närvaro i området. Sedan är inte det lösningen på de problem som finns i Skäggetorp och andra liknande områden men självklart åker vi ut på larm och annat som är polisens sak att ta hand om men de sociala problem som finns är det andra som ska lösa även om vi självklart finns med i olika grupper som arbetar kring de olika problemställningar som finns, avslutar Mattias Ydreborg.