• Bosse Kindgren och Henrik Johansson efter finalvinsten 2012. Foto: Privat
  • Så här såg det ut när LVC Herr tog hem SM-titeln 2012. Foto: Privat

LVC skapar trivsel för unga

Nu med bara några veckor kvar till seriepremiärerna för både damerna och herrarna i volleybollens serier, ser LVC:s styrelseordförande Bo Kindgren framåt med optimistiska ögon.

Linköpings Volleyboll Club (LVC) samlar varje år ledningen för ett möte där de sätter upp mål för både herr- och damlaget. Den 1 oktober startar damernas serie i den näst högsta serien division 1. Där ger Bo Kindgren laget bra möjligheter att ta klivet upp i Elitserien.

– Damerna har jättebra chanser tycker jag. Om vi kommer etta eller tvåa så får man kvala och med det lag vi har så blir jag förvånad om vi inte är där i toppen, säger han.

Laget har förstärkts i år med två spelare ifrån Australien bland annat.

Landslag och klubblag

Vad det gäller herrlaget så har de i princip prenumererat på topplaceringar år efter år. Senast blev det silver, men guld både 2015 och 2012 och just nu är de nordiska mästare i sporten.

Nytt för i år är att landslagstränaren Johan Isacsson har tagit över ledarskapet i LVC. Bo Kindgren ser herrarnas chanser att vinna som mycket goda.

– Vi tror på final i år igen och så länge alla spelare får vara skadefria så ser jag inga hinder, säger han.

Barn som trivs

Utöver elitlagen så vill LVC vara en väldigt öppen och vänskaplig idrottsförening. De är få som i dag kan leva på att spela volleyboll och flera av spelarna i de yngre leden är i dag inte intresserade av att spela seriematcher. Utan många kommer och bara vill känna en gemenskap och ha roligt med sina vänner.

– Spelare som i dag spelar i de högsta ligorna i Sverige har också svårt att leva på idrotten, utan det är vanligt att det kombineras med jobb eller skola, säger Bo Kindgren.

Just nu pågår EM-kval och tre av LVC:s herrlagsspelare och tränaren Johan Isacsson är iväg på det. Herrarnas seriepremiär sker den 8 oktober.