Lyckad ambulansrekrytering

Det generell råder brist på specialutbildade sjuksköterskor. Vårdbolaget Falck har gjort en rekryteringssatsning som resulterat i en ökning i antalet personer som vill arbeta inom ambulanssjukvården. – Det här är ju ett nationellt samhällsproblem men vi har inte tid att bara vänta på att någon annan ska agera. Vi har istället ställt oss frågan: vad kan vi göra annorlunda för att attrahera fler medarbetare till oss?, säger Sven Engquist, vd för Falck Emergency.

Finsk rekrytering

Bolaget har skapat bättre flexibilitet för långpendlare och riktat blicken mot Finland där det finns ett överskott av sjuksköterskor.

– Vi har redan nu ett flertal medarbetare därifrån klara och ytterligare medarbetare är på väg in, berättar Sven Engquist.

Bristen på sjuksköterskor uppenbarar sig särskilt över sommaren när det krävs semestervikarier. Att lösa det problemet är viktigt, men likaså det långsiktiga. Förra året ställdes ambulanssjuksköterskeutbildningen på Lunds universitet in och det drabbade ambulanssjukvården. Då tog Falck tag i saken och har efter dialog med Lunds universitet och Vårdförbundet Skåne lyckats återstarta utbildningen från 2015.

Egen utbildning

Falck har dessutom tillsammans med andra vårdgivare och utbildningsinstitutet Medlearn startat en utbildning för ambulanssjukvårdare. Den ettåriga utbildningen är YH-klassad och i vår examineras den andra kullen om 15 personer.

– Med tanke på att det råder en brist på sjuksköterskor är det viktigt att vi tar ansvar och bygger för framtiden. Även om det fortfarande finns en stor brist på specialistutbildade sjuksköterskor kan vi med denna utbildning bidra till att säkra kompetensen för ambulanssjukvårdare, säger Sven Engquist.