Lyckliga gatan

Efter ett drygt år av byggande är det nu dags för hyresgästerna att ta sin lägenheter i anspråk i Stångåstadens nya bostadsområde Lyckan. Här har man byggt 48 stycken lägenheter med själ och karaktär. Husen är tre våningar höga och i varma färger.

Visserligen hade värmeböljan tillfälligt upphört men svalt väder lämpar sig bättre när det kommer till att flytta bohag och installera sig i sin nya lägenhet.

– Ja, nu är vi äntligen här, säger Carina Karlsson Nyproduktionskoordinator på Stångåstaden och visar samtidigt runt i det nya området som är både pittoreskt och lite gulligt om uttrycket tillåts. Redan vid ett första besök så trivs man på Lyckan.

Tvåor, treor och fyror

– Det flyttas in i tolv lägenheter varje dag nu och det finns både tvåor, treor och några fyror här. Våra nybyggda lägenheter blir allt mer lika bostadsrätter i den mån att man kan göra olika tillval och bestämma allt mer själv, fortsätter Carina Karlsson som även berättar att man numera gått ifrån att ha en allmän tvättstuga i källaren eller på gården till förmån för att ha en tvättmaskin och tumlare i badrummet.

Glöm arga lappar

– Många upplevde att det var både lite otryggt att gå ner i tvättstuga, särskilt på kvällstid, och att det nästan alltid var lite tjafsigt med lappar och annat, säger Carina Karlsson vidare som även berättar att nu har Stångåstaden, i runda tal, hundra lägenheter i Harvestad.

– Det här är verkligen ett fint område på många sätt. Det är olika boendeformer, olika typer av hus i olika färger. Jag tror man kommer att trivas här, menar Carina Karlsson som berättar att man riktat sig mot familjer med yngre barn men att man har hyresgäster i alla åldrar vilket hon tycker är bra av flera skäl. Lägenheterna är nybyggda och kostar därmed därefter. En tvåa på 50 kvadratmeter kostar från 7 000 kronor och upp mot 7 800 kronor per månad. Treor och fyror kostar mera såklart.

Riktigt fint

– Jag tycker att det blev bra här med Lyckan. Vänta bara tills allt är inflyttat och det börja lysa i fönstren och det är uppväxt i planteringarna. Då kommer det bli riktigt fint, avslutar Carina Karlsson på Stångåstaden.