• Ny framgång för Finn Bengtsson. Foto: Tommy Pettersson

M vill riva upp Decemberöverenskommelsen

Finn Bengtssons motion antogs

Det blev lite oväntat en framgång på moderaternas östgötastämma i helgen för Finn Bengtsson och hans motion om att riva upp ”Decemberöverenskommelsen”. Vid förbundsstämman i Motala beslutade sig moderaterna för att ställa sig bakom en av Bengtsson inlämnad motion med innebörden att man vill riva upp Decemberöverenskommelsen i riksdagen.
– Vi har haft en lång och bra debatt som landat i ett beslut. Jag har för egen del inte haft problem med Decemberöverenskommelsen, men jag har stor respekt för medlemmarnas kritik och beslutet som nu har fattats. Vi har varit dåliga på att förankra överenskommelsen och många bekymras över att vänsterpolitik fått för stort genomslag i svensk politik, kommenterar Christian Gustavsson, ordförande för Moderaterna i Östergötland och berättar att motionen nu går vidare till höstens partistämma.

Glad Finn Bengtsson

Motionären på moderaternas stämma i Östergötland vill skicka med fler argument för fortsatta diskussioner.

– Det enda vettiga alternativet är att redan nu överge decemberöverenskommelsen och övergå till att bedriva en så aktiv oppositionspolitik som det bara går i den rådande parlamentariska situationen enligt de grundlagsskyddade regelverk som medger det. Detta förutsätter jag att majoriteten av partiets medlemmar, väljare och sympatisörer förväntar sig, säger Bengtsson och fortsätter.

– Decemberöverenskommelsen mellan allianspartierna och regeringspartierna ska gälla fram till år 2022 i riksdagen men förhoppningsvis faller den nu betydligt tidigare än så, menar Finn som nu har fått med sig sina partikamrater i Östergötland.