• Kalle, Pelle, Palle och Mats. Magiska killar. Foto: Pressbild

Magi med LOC

Motalabandet Light Of Candle spelar "Magic metal". En genre de själva har uppfunnit, men måsten är hårdrock med influenser från de allra största banden. I helgen kommer de till Linköping.

Mats Lööf är basist och skriver en del av bandets texter. Han menar att man ska vara öppen för det man inte kan se, att det kan finnas världar vi ännu inte upptäckt.

– Alla får tro och tänka vad de vill men jag tycker i vart fall att man bör vara öppen för att det finns världar som vi ännu inte känner. Sedan är själva begreppet "magic metal" något vi hittade på för länge sedan. Vi har ju faktiskt hållit på med det Light Of Candle sedan 1999 och släppt två fullängdsplattor, några digitala släpp och gjort en del spelningar runt om i Sverige. Vi är lite som det där tv-programmet "Det okända" skulle man väl kunna säga.

Pojkband,  nej tack

Vi pratar runt ämnet hårdrock och att åldras i en genre där man kan göra det, eller som Mats Lööf uttrycker det.

– Det är ju tur att man inte började som pojkband, då skulle det nog vara rätt kört för oss som blivit medelålders, lite småtjocka och allmänt trötta. Skulle vi ha groupies så skulle vi nog bara ta en fika, något annat orkar man väl inte vid min ålder, skrattar Mats Lööf lite självironiskt och fortsätter att berätta om bandet som förutom honom består av hans bror Palle Lööf, trummisen Kalle Lidén och Pelle Almberg på gitarr.

Järnjungfrun

– Jag tycker alltid om frågor om vilka band vi har som inspirationskällor. Faktum är att jag inte tänker så men sist vi var i studion sa det att vi lät som Judas Priest. Man jag fick en ganska rolig recension skickad till mig från USA där recensenten förts var positiv men sedan menade hon att vi nästan var som ett coverband som spelade Iron Maiden-låtar. Vet inte om jag ska tycka att det är bra eller dåligt, skrattar Mats Lööf som sedan bestämmer sig för att det nog, trots allt, är ett bra betyg.