• Johan Rünow från Lund är en "rising star" på humorhimlen. Foto: Jerry Prütz
  • Folkkära Babben drog storpublik till Saga. Foto: Jerry Prütz

Magisk humorfestival lockade till skratt

Anders och Måns, Babben, "Kringlan" Svensson och många fler lockade publik till Linköpings andra humorfestival i förra veckan. Helt magisk menar arrangören Ben Kersley.

Humorfestivalen började redan under onsdagen med ett gäng lokala komiker som uppträdde i Dahlian i centrala Linköping. Sedan var det dags för Tomas Järvheden att stå på scenen men innan han drog igång så lockade det äkta paret Johan Hurtig och Johanna Wagrell oss  till skratt. Resten av veckan bjöd på många skratt och uppträdanden. Bland annat drog folkkära Babben Larsson fullt hus på Sagateatern. När Linköpings Posten bad humorgeneralen Ben Kersley sammanfatta årets festival så hade han bara två ord att bidra med och dessa var "Helt magiskt". Succé var det även för hemmasonen Anders "Ankan" Johansson när han och parhästen Måns Nilsson visade prov på sin nya föreställning.

– Nu är det lite upp till Linköpingsborna och andra aktörer om de vill ha en festival nästa år. I år var festivalen så gott som slutsåld vilket är jättekul men samtidigt vill man göra saker både bättre och större.