• Maléna Dahl Berggren öppnade Salong Maléna i Linghem den 9 januari i år. Hon tar bland annat hand om naglar hos kunder som vill bli fina. Foto: Leif Larsson
  • Maléna Dahl Berggren och massören Hartin Hammar har sina företag i samma lokaler och de ger kunder åt varandra. Foto: Leif Larsson

Maléna piffar naglar, bryn och fransar

Den 9 januari öppnade Salong Maléna i Linghem. Ägaren Maléna Dahl Berggren tar hand om naglar, ögonbryn, ögonfransar och gör make up. Bland annat.

– Jag började med naglar, förlängning och gelackbehandling. Sedan har jag utökat med vaxning, färgning av fransar och bryn och jag gör också make up. Vad som efterfrågas hänger ihop med säsong. Vaxning är populärt nu på våren, naglar ökar inför skolavslutningarna och på vår och sommar är det mycket make up till brudar inför deras bröllop, redogör Maléna. Hon är en van egenföretagare, hade hästuppfödning i Småland tidigare.

– Jag har alltid velat vara min egen chef och valde nu att satsa på något jag gillar och som fram till nu varit min hobby, berättar Maléna.

Går bra direkt

Snabbt har kunderna strömmat till. Från Linghem förstås men också från Tallboda, Hjulsbro och även från andra delar av Linköping.

– Det har gått bra och snabbt framåt. Mycket fortare än jag väntat mig. Jag trodde det skulle ta några månader till innan det tog fart, påpekar salongsinnehavaren. Maléna ser en trend i att allt fler går till salong för att ta hand om sig, bli omhändertagen och uppiffad.

– Exempelvis har intresset för naglar ökat mycket de senaste fem åren. Det finns hur många färger som helst och jag tar in nya färger varje gång jag beställer. Hela tiden lyssnar Maléna på vad kunderna vill ha, utbildar sig i det och breddar sitt utbud.

Vad är då roligast i jobbet? 

– Att träffa nya människor och att vara kreativ. Det är mycket glädje i jobbet och så vill jag ha det.

Två företag samarbetar

När man stiger in genom dörren till salongen så uppenbarar sig ytterligare ett företag, Hammar Massage & Hälsa som drivs av Martin Hammar. Företaget flyttade in i lokalerna på Tellbovägen samtidigt som Maléna, men har funnits i några år på annat ställe. Maléna och Martin har såklart egna behandlingsrum men drar nytta av varandra eftersom deras verksamheter på olika sätt handlar om att ta hand om sig själv.

– Det är en bra kombination. Vi ger redan kunder till varandra och det kommer att öka, det är jag övertygad om, påpekar Martin. Bägge företagen är små i sina branscher men har fördelar.

– Tillgängligheten är stor. Pendeltåget tar sju minuter från Linköping, vi har många p-platser intill, gratis sådana, exemplifierar Martin. Den 7 maj är det Linghemsdagen då lokala företag visar upp sig. Då deltar både Maléna Dahl Berggren och Martin Hammar och slår ytterligare ett slag för den allt mer växande företagssfären på orten.