• Nya stammisstället för Björn Holmström och Peter Nygren. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • På Malt och Humle står ölet i fokus, och matmenyn anpassas efter det. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Johannes Soner avslöjar att han ska öppna en femte restaurang. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • I påsen gömmer sig äppelmunkar med en tydlig smak av kardemumma. Till det serveras kall vaniljmjölk. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Malt och Humle har slagit upp portarna

Nu har den öppnat - krogen där allt kretsar kring öl. På Malt och Humle anpassas matmenyn efter drycken, vilket leder till spännande smakkombinationer. Vad sägs om magiska äppelmunkar med vaniljmjölk och en passande öl till det?

Det är fullsatt. Dagen innan invigningen har Johannes Soner, ägaren till Malt och Humle, samlat nära och kära så att de kan ge respons på mat och dryck. Storans tegelkällare känns lyxig och mysig på samma gång. Förutom oändligt många ölsorter uppskattas också maten av de flesta.

”Kommer nog bli vårt stammisställe”

Björn Holmström och Peter Nygren sitter vid baren och äter högrevsburgare.

–Den är jättebra, saftig och välkryddad, berättar Björn Holmström och tar en stor tugga. Han tittar nyfiket på kylskåpet där ölflaskorna står fint uppradade.

–Det kommer ta ett år att smaka sig igenom alla ölsorterna, säger Björn Holmström.

–Ja, hit måste vi återvända. Det kommer nog bli vårt stammisställe, svarar Peter Nygren.

Ny restaurang inom kort

Johannes Soner strålar när han serverar ett sällskap fish and chips och club sandwich.

–Alla är jättenöjda och stämningen är på topp, säger Johannes Soner medan han småpratar med gästerna.

–Jag tycker att Linköping börjar bli en fantastiskt rolig krogstad. Ambitionerna finns både hos oss och hos gästerna som vill prova något nytt.

Malt och Humle är Johannes Soners fjärde restaurang. Inom kort blir det en femte restaurang som är konceptstyrd och som också kommer att ligga runt Stora torget. Mer än så vill Johannes Soner inte säga, men den som väntar på något gott...