• Josefin Nilsson är en av initiativtagarna till konsertevenemanget ”Mondays on stage” som håller till på Skylten. Foto: Fanny Miles

Måndagsmusik på Skylten

Musiken fortsätter att dåna från andra sidan tågrälsen. Självklart är det kulturhuset Skylten som släpper musiken lös. Skyltens och Elsas hus satsar i höst med ”Mondays on stage” som ska samla lokala och unga akter till ett konsertevenemang öppet för alla, som en uppmuntrande start på veckan.

– Vår tanke är att ha ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv där alla grupper är välkomna att uppträda. Inom Studiefrämjandet arbetar vi för jämställdhet och målet är 50/50, alltså 50 procent tjejer och 50 procent killar, berättar Josefin Nilsson som tillsammans med kollegan Tim Uhlin tagit initiativet till måndagarna.

Vill få in fler tjejer

Idag domineras användandet av replokalerna på Skylten av killar men Josefin Nilsson menar att Skylten och Elsas hus arbetar aktivt för Linköpings jämställda musikscen.

– Vår verksamhet EQ är en insats för att få in tjejer i verksamheten. Med tiden hoppas vi dock på att inte enbart ha riktade insatser utan att arbetet integreras i den ordinarie verksamheten, säger hon.

Måndagsstället

Måndagarna på Skylten drog igång för blott tre veckor sedan men förhoppningarna är stora.

– Jag hoppas att det här kan bli ett schysst måndagshäng. Måndagar är ju rätt trista egentligen men det här kan nog ge en pepp, menar Josefin Nilsson. Premiärmåndagen, den 29 september, var det Nicholas Perry och The Grand station unplugged som stod på scen. I måndags var det Skyltens egna Acid carrots som lät tonerna dansa. Via evenemangets facebooksida kan man ta del av kommande akter. Entrén är fri och alla som vill är välkomna.