• Waitin for my man. Jimmy Uller hänger i ett välkänt gathörn. Jerry Prütz

Mångsysslaren Jimmy Uller blir pensionär

Skådespelare, musiker, komiker och mycket mera. Där har du Jimmy Ulller i ett nötskal. Nu har han hunnit fylla 65 men kommer inte att slå av på takten.

Han har suttit bakom trumskinnen i många år och även nött scengolv på teaterscener landet runt. Han har varit med i filmer, jobbat med den danske mästerregissören Lars von Trier i Dogville, han har spelat tysk nazist, lärare och mycket mera. Född i Motala, uppvuxen i Linköping och numera bosatt i Åtvidaberg. Han har hunnit få fyra barn och barnbarn, varit pojklucia och kört stå upp på saligen avsomnade Casino och Cupan. Han är en riktig mångsysslare och nu har han alltså fyllt 65 år. Inte helt utan åldersnoja visar det sig.

Åldernoja

– Behöver du skriva hur gammal jag är, skrattar han då vi slagit oss ner över en pannbifflunch för att prata om livet och framtiden.

– Å andra sidan så åldras man aldrig som skådespelare eller musiker. Inte heller går man i pension se bara på Mimi Pollack som var 90 år då hon stod på Dramatens scen. Samma sak med de i Rolling Stones som nu passerat 70-strecket.

Stolt över

– Jag har gjort ganska mycket men absolut stoltast är jag över den antimobbingföreställning jag gjorde 1988 och över 300 gånger på scenen både här i Sverige och i Finland samt som prisbelönt tv-föreställning. Jag har aldrig heller varit arbetslös. Man kan leva sin dröm eller på sitt stora intresse. Det är jag, om någon, ett levande bevis på.

Jimmy i korthet

Namn: Jimmy Uller

Yrke: Kulturarbetare

Familj: Fru, barn, barnbarn

Bor: Åtvidaberg