• Projektledaren Nina Svenman. Foto: Stefan Hedström

Maraton augusti 2015

Östgötar enas

I augusti 2015 kommer Östgötamaran att dra igång igen efter många år av tystnad. Denna gång med ett helt nytt koncept.

Det kommer vara ett fullängdsmaraton, där det nya är att loppet går från Linköping till Norrköping. Östgötamaran har funnits tidigare i IK Akele ägo, med har sedan länge legat i träda.

– Det kommer att bli en ny sträcka som blir ett nytt alternativ till andra lopp, och med det kommer förhoppningsvis löparen få ett nytt perspektiv av Östergötland. Och det är precis det vi hoppas göra med loppet; inspirera löparen med en fysisk utmaning, berättar projektledaren Nina Svenman.

Två städer

Men loppet är inte bara för den enskilde löparen.

– Vi hoppas med detta initiativ kunna lyfta Östergötland, både dess kultur och idrott. Vi vill binda ihop städerna och de vackra miljöerna emellan, Nina Svenman.

De klasser som kommer att finnas i Östgötamaran är lagstafett, motion- och elitklass.

Konceptet

Allt började med att den drivna Nina Svenman gick en företagarskola 2013, där hon var på ett företagarmingel.

– Av en slump träffade jag advokat och vi satt och bollade idéer. Konceptet gick från fysisk utmaning till en idé om en mara mellan städerna som skulle sudda ut gränserna däremellan, säger Svenman och fortsätter, sedan har det bara rullat på och även näringslivet i de båda städerna har gett god respons.

– Vi har spikat tre samarbetspartner än så länge; Brand Event, NocOut och IK Akele. Jerhammar & Co Reklambyrå AB hjälper oss med web och design. Men det kan komma fler. Håll ögonen öppna på oss, för det händer ständigt nya saker kring loppet, avslutar Nina Svenman.