• Personaldirektör och fitnessprofil. Maria Kreese har fyllt 50 år. Foto: Linn Strelin

Maria Kreese har blivit 50

Nyligen fyllde Maria Kreese 50 år vilket firades med en resa och en tillställning med de allra närmaste. Ålder är bara en siffra säger födelsedagsbarnet i en kort kommentar när hon nu uppnått livets middagsålder.

Maria Kreese är för mig en person fylld av energi och livsglädje. Hon har ett ansvarsfullt arbete som personaldirektör i Linköpingskommun med det yttersta ansvaret för runt 8 000 anställda. Energin kommer nog från både hennes mamma och pappas sida. Redan tidigt, vid 17-års ålder började hon med Aerobics och som 22-åring ledde hon egna pass. Uppvuxen är hon i Östergötland och södra Närke.

Reste till värmen

– Jag har haft ett bra liv så här långt, säger Maria Kreese och ler ännu ett av sina breda och smittande leenden och fortsätter att berätta att födelsedagen firades med en resa till Kanarieöarna och sedan en fest med de allra närmaste vännerna. Glad och överraskad blev hon när hennes fitnessgrupp började sjunga till hennes ära under ett pass.

– Jag har egentligen aldrig sökt något jobb och jag skulle inte heller vilja kalla mig karriärist även om jag självklart gjort just en sådan. Jag har dock verkligen haft jobb som varit långt ifrån att vara just ledare eller chef. Badvakt, vårdbiträde på äldreboende, jobbat i kök som ekonomibiträde och en del annat men det har säkerligen gjort att jag har en förståelse för hur det ser ut på golvet även om det var ganska länge sedan nu. Sedan har jag arbetat som socialsekreterare och sedan chef. Personaldirektör har jag varit sedan 2007 vilket är nio år och jag trivs väldigt bra med det. Jag är intresserad av ledarskap och hur man kan utveckla både den enskilde medarbetare och även själva organisationen.

Framtidsdrömmar

– Jag vet inte om jag har några framtidsdrömmar och åldern är ju bara en siffra. Visst har jag börjat se sämre men eftersom jag är fåfäng innebär det ju bara att kan köpa flera par snygga glasögon. Jag hoppas på att få barnbarn senare då jag älskar barn samt att jag vill fortsätta resa något som jag verkligen älskar. Det behöver inte vara långt bort och jag tycker inte om för långa flygningar. Yrkesmässigt så finns det kanske saker jag vill utveckla men jag trivs så bra på mitt arbete så jag vill nog stanna kvar ännu ett tag, säger Marie Kreese och fyrar av ännu ett av sina leenden.