• Populära Sabaton ger sig i sommar ut på en stor turné och gör ett stopp i Norrköping. Foto: Pressbild

Massor av metal

Rena hårdrockskriget har utbrutit i länets norra delar då Iron Maiden, Megadeth och Sabaton krigar om biljettköparna nu i sommar.

Bråvalla i Norrköping har Iron Maiden, Skogsröjet i Rejmyre har bokat Thrashmetalpionjärerna Megadeth och så kommer Faluns stolthet Sabaton med en helt egen festival till Borgen och Norrköping den 22 augusti. Det är klart att det blir slagsmål om biljettköparnas pengar men Iron Maiden är ,självklart, störst och bäst i den tuffare klassen.

Det var en nöjd Gunnar Lagerman, bokare på FKP Scorpio vilka arrangerar Bråvallfestivalen, som presenterade årets toppbokning Iron Maiden. Festivalen startade i år och blev med en gång landets största med över 50 000 besökare. I somras spelade hårda aktörer som Rammstein och In Flames och 2014 upplaga verkar inte bli mindre hårdrockanstruken. Den lilla festivalen i Rejmyre, Skogsröjet, har gjort sin hittills mest märkvärdiga bokning och tagit dit thrash/speed-metalveteranerna i Megadeth. En verklig toppbokning som ger genklang i hela hårdrocksvärlden. Till Norrköping kommer också Sabaton på sin hittills största turné.

Sabaton bjuder på en perfekt sommarkväll

- Denna turné är något vi känt att vi vill göra i flera år, vi tror och hoppas att det är precis såhär som våra fans vill se oss. En förhoppningsvis perfekt sommarkväll i Sverige utomhus med full show och inte inne på en liten svettig klubb, även om de spelningarna också såklart är fantastiska, säger basisten Pär Sundström i Sabaton i en kommentar till denna deras största satsning någonsin.

Bråvalla går av stapeln mellan den 26 och 28 juni. Skogsröjet mellan den 1 och 2 augusti och så avslutas sommaren med Sabaton den 22 augusti.