• Olle Harbrecht från Linköping tävlar i Sveriges yngsta mästerkock. Foto: Daniel Olsson, tv4

Mästerkocken från kvarteret

Nu ska Sveriges yngsta mästerkock koras. Den 13 april är det premiär för tv-programmet där en av de tävlande är 9-årige Olle Harbrecht från Linköping.

Intresset för matlagning är stort hos blivande kocken Olle Harbrecht, ett intresse han har fått i arv från morfar och pappa.

– Jag har lagat mat sedan jag var 4 år. Det är kul och ibland lagar jag åt familjen och ibland lagar vi tillsammans. Vi har lagat mycket kött, och köttfärs och lasagne tillsammans, säger Olle Harbrecht.

Crepes - en vinnare

Under auditionen till Sveriges yngsta mästerkock slängde han ihop en kall rätt samt crepes. Rätten tog honom raka vägen in i tävlingen tillsammans med tolv andra barn i åldrarna 8-12 år.

– Det känns kul, spännande och pirrigt att tävlingen är igång, säger Olle Harbrecht blygsamt. I juryn sitter kockarna Tina Nordström, Markus Aujulay och Leif Mannerström. Sistnämnda är Olle Harbrechts kockidol.

– Det roligaste är att jag får träffa Leif, säger han rakt på sak.

Paradrätt hasselbaks

De tävlande minikockarna ska få vispa ihop allt från mer avancerade maträtter till smarriga bakverk, få öppna hemliga lådor och ta sig an kluriga utmaningar. Olle Harbrecht har ett trumfkort i paradrätten Hasselbakspotatis med lamm och hemmagjord rödvinsås.

Får besöka Tokyo

I tävlingens prispott ligger en resa för hela familjen till matmekkat Tokyo samt privatlektioner på kockskolan Tokyo Sushi Academy. I år kommer även samtliga deltagare att tillsammans få ge ut en kokbok med de bästa recepten.

Åtta delar

I åtta avsnitt får vi följa de engagerade minikockarna på TV4.

– Det kommer nog bli lite konstigt att se sig själv på tv men samtidigt ska det bli jättekul, avslutar Olle Harbrecht.