• Sami Rahim och Kaj Sivervik samarbetar bra. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • L'Orient slår upp dörrarna för regnbågsfesten. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Mat, musik och dans

På restaurangen L'Orient kan musikintresserade lyssna på band från hela världen och danssugna kan prova på salsa eller lindy hop. Och så går det alltid att äta mat.

– När jag var barn tyckte jag om musik, och när jag växte upp hade jag ett band. Mitt liv är musik, kultur och att hjälpa människor, säger Sami Rahim som är ägare av L'Orient.

Den 6 september kommer L'Orient att slå upp dörrarna för regnbågsfesten. Restaurangen har samarbetat med RFSU Linköping, RFSL Linköping och Norrköpings pride under fem år. Två gånger per år lånar L'Orient ut lokalen till dem.

– För fem år sedan sa de att de inte har några lokaler i Linköping. Då sa jag att de alltid är välkomna hos mig. De är jättesnälla och fina, det är människor precis som jag och du. Vi behandlar alla lika här, punkt slut, säger Sami Rahim.

Regnbågsveckan avslutas med en regnbågsfest, och under årets fest bjuds det på fem rätter och sedan blir det dans med Those Dancing DJ's.

Knytpunkt

Restaurangen samarbetar även med kulturföreningen Gaphals som arrangerar konserter på L'Orient.

– Vi jobbar fint tillsammans, de förstår oss bra. Och de kan musik, jag kan musik och då blir det inget fel, berättar Sami Rahim.

På L'Orient spelas musik från olika genrer. Kaj Sivervik, Gaphals, säger att L'Orient har folkliga konserter med ungefär 100-200 personer i publiken.

– På L'Orient har vi lyckas plocka russinen ur kakan. Vi har fått hit de som annars bara spelar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är roligt att se att det här är en av knytpunkterna i Sverige, säger Kaj Sivervik.