• Monika Hallberg serverar sin mästerkocksbuffé. Foto: Tommy Pettersson
  • Fullt med folk hos Amatrix båda gångerna som Monika ”uppträdde”. Foto: Tommy Pettersson

Matlagning i Ekholmen

Tv kanalerna fullkomligen sprängfylls med olika matprogram på bästa sändningstid. Kändiskockar står och lagar mat eller försöker få ordning på restauranger som inte går särdeles bra. Kulinariska matresor till olika länder blandas med olika tävlingar i matlagning.

Ett av de program som slagit väl ut är Mästerkocken i Tv fyra. Presentation av programmet är väl överflödigt när det är så pass populärt. Men hugade amatörkockar runt om i Sverige tävlar i en stressig och utsatt Tv miljö inför storheter som Leif Mannerström och Per Morberg vilka fungerar som domare och jury.

Från Linghem

I 2014 års tävling fanns det en deltagare från Linköping, Monika Hallberg, som var en av de tolv finalisterna. Monika är egenföretagare från Linghem som befinner sig i sin absolut bästa ålder och hon fick en framskjuten placering i tävlingen vilket har inneburit ett fortsatt engagemang i olika sammanhang.

Nu senast besökte hon butiken Amatrix i Ekholmen centrum vid två tillfällen. Amatrix hade arrangerat tillställningar med mat och dryck. Maten stod naturligtvis mästerkocksdeltagaren för och det var många trogna stamkunder, facebookvänner och nya kunder som lät sig väl smaka av Monikas buffé.

– Jag slutade fyra i tävlingen och det är väl inte så dåligt eftersom det var cirka tusen personer som ställde upp från början, berättar Monika Hallberg vidare.

– Jag är väldigt intresserad av mat och läser mycket om mat och följer med så mycket jag hinner. Jag lagar nog mest uppiffad husmanskost hemma, berättar Monika som hela tiden serverar och bistår med tips och idéer för de som letat sig in i affären under kvällen. Hennes nya projekt, förutom att åka runt och prata om mat, är att skriva en kokbok/livstilsbok som ska vara klar till bokmässan i Göteborg i höst.

Rörstrand och Bruka Design

Amatrix i Ekholmen centrum har byggt upp en gedigen kundkrets på det dryga år man funnits. Amatrix tillhör inte någon nationell affärskedja utan är en egen butik med egna val av produkter. Det finns flera okända märken i butiken och kända märken i butiken som Rörstrand och Bruka Design Stockholm, som också är Amatrix storsäljare.

– De här kvällarna med Monika har varit mycket uppskattade, säger Ingrid Knutsson som startade och äger Amatrix och nu under resans gång blivit god vän med Monika Hallberg.