• Markus och Magnus driver tillsammans Hagdahls kök, Matkultur i Mjärdevi och Tre Bröder i Ljungsbro. Foto: Tommy Pettersson
  • Lars-Gunnar Samuelssons långvariga insatser att utveckla mjölkproduktionen och ekologiska Östgötaprodukter under eget varumärke uppmärksammas av akademin. Foto: Tommy Pettersson

Mats Sjöberg till Hagdahlspristagare

För ett tag sedan utsågs Mats Sjöberg till Hagdahls stora pristagare 2016 för sina insatser inom slöjd och konsthantverk.Nu har även Hagdahlsakademien bestämt vilka som blir årets östgötska kockar och diplommottagare.

Årets Hagdahlskockar blev denna gång Linköpingskockarna Marcus Andersson och Magnus Ulván. Markus och Magnus driver tillsammans Hagdahls kök, Matkultur i Mjärdevi och sedan årsskiftet även Tre Bröder i Ljungsbro.

Om utnämningen

Hagdahlsakademiens motivering att prisa de båda kockarna lyder. ”För främjande av den östgötska matkulturen”.

– Vi är mycket stolta och glada för att vi har tilldelats årets diplom för östgötska kockar av Hagdahlsakademien. Vi brinner för det gastronomiska hantverket och ser utnämningen som ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi arbetar ständigt med att utveckla oss själva och våra verksamheter både när det gäller hantverket och det gastronomiska, utan att för den skull glömma eller förringa gamla traditioner och processer. Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt och inspirerat oss på vägen. Ingen nämnd och ingen glömd, säger Markus Andersson och Magnus Ulván säger de båda i en kommentar.

Samtliga diplom delas ut i Linköping den sjätte februari i samband med Hagdahlsdagen i Wallenbergssalen, Östergötland museum.