• Marcus Parbrand tycker att det roligaste med att driva företaget är att han får träffa nya kontakter. Foto: Emma Taube Sjöstedt.

Med hjulen på jorden

I Ställningsgrossisten Sveriges lager finns aluminiumställningar på hjul, träbockar och ställningsväv. Där jobbar Marcus Parbrand för tillfället ensam. – Det är spännande att jobba ensam, jag måste lära mig allt själv, säger Marcus Parbrand.

Ställningsgrossisten Sverige är återförsäljare för Alufase Ställningar över hela Sverige. När ställningarna tillverkas används ingen svetsning, utan i stället används en kallpressningsmetod. Metoden gör att ställningarna har tio gånger längre livstid än vid svetsning. Marcus Parbrand jobbar med försäljning och han jobbar även på lagret. Just nu arbetar Marcus Parbrand ensam på företaget, men om det är mycket att göra brukar en man jobba extra på lagret.

– Målet är att kunna ha några anställda i framtiden.

Träffa nya kontakter

Tidigare jobbade Marcus Parbrand på ett annat företag som hyrde ut ställningar. Då köpte de ställningar från olika företag, därför hade Marcus Parbrand kontakt med flera återförsäljare. När en av återförsäljarna ville pensionera sig kontaktade han Marcus Parbrand och frågade om han var intresserad av att ta över. Svaret blev ja.

– Det roligaste med att driva företaget är att jag får träffa massa nya kontakter, och när kunderna blir nöjda, berättar Marcus Parbrand.

Tillverkas i Madrid

Ställningarna tillverkas i Madrid och de säljs från det stora lagret i Linköping till kunder runt om i Sverige. Den största kunden är uthyrningsföretag, även en hel del byggföretag köper ställningarna. Ställningarna är också populära inom industrin. Målet är att hitta egna återförsäljare i Sveriges storstäder. De kunder som ska bygga en ställning som är över två meter hög måste gå en kurs. Då gör Marcus Parbrand kursen och kontaktar sedan en lärare. Kursen pågår under en dag, fem timmar går åt till teori och tre timmar till praktik.