• Resebyråchefen Stefan Graham-Axelsson och key account managern Monica Hedlöf ser ljust på framtiden i Linköping. Foto: Dennis Petersson
  • I Linköping fokuserar resebolaget på affärs-, grupp- och konferensresor. Foto: Dennis Petersson

Med målet att hjälpa företag

Efter ett antal års frånvaro gjorde resebolaget Resia comeback i Linköping under förra våren. Med ett fokus på affärs-, grupp-, och konferensresor stortrivs resebyråchefen Stefan Graham-Axelson och hans kollegor i det nya kontoret, och framtidsvisionerna är mer än goda. Expansion väntar nämligen precis runt husknuten. – Det här är ett perfekt tillväxtområde, vi ser helt enkelt inga gränser, säger Graham-Axelson.

Det var ett ägarbyte som gjorde att resebolaget Resia försvann från Linköpingsmarknaden efter många år bakom sig, men det dröjde inte länge innan de återigen var tillbaka med full kraft. Under våren 2016 lät de starta upp ett kontor på Storgatan, ett kontor som till skillnad från föregångaren drivs i egen regi. Nu, efter drygt ett år, ser förutsättningarna ljusa ut och verksamheten växer så det knakar.

– Vi ser att den här regionen är ett perfekt tillväxtområde, vi ser helt enkelt inga gränser. Här finns det gott om företag som vi ska kunna hjälpa, det handlar väl mer om att hinna med arbetsbördan och vara bemannade därefter, men vi kommer att utöka inom kort. Om en månad kommer det att sitta sex säljare här på Linköpingskontoret, berättar den regionala resebyråchefen Stefan Graham-Axelson.

Företagspartner

– Det finns väldigt många exportföretag, framförallt i Mjärdevi, som behöver hjälp med sina transporter till och från kunder. Vår mission här är att hjälpa företagen i regionen att växa. Vi sköter resorna, och de sköter det som de är bra på, istället för att en massa tid ska gå till spillo för att hitta rätt flygbiljetter eller hotellrum, säger resebyråchefen och fortsätter: 

– Vi är med hela vägen om något skulle hända under tiden, med strejk eller någon annan problematik. När resan sedan är genomförd hjälper vi till med miljöstatistiken som många efterfrågar idag. Köper man resor "hej vilt" är det ingen som riktigt har koll på läget.

Optimism

När den Stockholmsbördiga Graham-Axelson känner av pulsen i Linköping är det med stor optimism, här trivs både han och Resia.

– Vi deltar ofta i en del nätverk, och det märks på andan här i stan, det är liksom ett framåt tänk överallt, en väldigt trevlig atmosfär att jobba i, avslutar han.