• Martine Youssef på Nail it tipsar om att använda nagelbandsolja för att hålla naglarna i schack. Foto: Julia Kimell
  • Stadig på hand och noggrann med penseln. Nagelteknologen Martine Youssef fräschar upp en kunds naglar. Foto: Julia Kimell
  • Det kan vara svårt att välja färg när det finns så många fina nyanser att välja bland. Foto: Julia Kimell
  • Så här fina blev kundens nylackade lila naglar. De håller en månad ungefär innan utäxten blivit för stor. Foto: Julia Kimell

Med naglar i fokus

Ett par välvårdade händer med fräscha naglar är ett av våra bästa visitkort. Oavsett om man föredrar den naturliga looken eller långa mönstrade naglar i många färger med glitter på så går det att hitta något för var och en.

– Händerna syns och det är viktigt att de är vårdade, säger Martine Youssef på salongen Nail it som öppnat i nya lokaler.

När jag kommer ner i den ljusa salongen håller en kund på få akrylnaglar som lackas i en lila nyans. Många kunder går regelbundet var fjärde eller femte vecka då det är dags att fräscha upp naglarna igen.

– Alla har olika behov och önskemål. Man kan välja mellan manikyr, gellack eller förlängningar i akryl. Det håller tills utväxten helt enkelt blir för lång, efter en månad ungefär.

Förebilder på nätet

Den franska manikyren, med ljusrosa ton och vitt längst ut är väldigt populär nu i bröllopstider, men i Martines lådor finns färger, glitter och former för det mesta.

– Jag trivs på jobbet jämt, det är socialt och kreativt. Det är kul när kunderna vet vad de vill ha, men också inspirerande och utmanande att ta fram något nytt tillsammans med kunden. Kanske har de fått inspiration på någon blogg eller liknande.

Martine blev nagelteknolog 2007 och har efter mammaledigheten gått många påbyggnadskurser. I januari startade hon eget och gör förutom naglar även ögonfransförlängning och vaxning.

Bryter av

Just i dag har hon ett par spetsiga stilettnaglar i en hudnära ton.

– Jag gillar att variera mellan ganska naturella naglar och starka färger. Jag brukar få en massa inspiration på mässor och kurser, och så är det så kul att träffa andra nagelteknologer där. Nagelmarknaden växer snabbt och det kommer alltid nya märken och tekniker.

 

FAKTA Martines 3 nagelvårdstips

- Använd en uppmjukande nagelbandsolja

- Alla färger är bra färger. Våga färg!

- Fila. Då ser naglarna mer vårdade ut. Fila åt ett håll, annars sliter du mer än jämnar till.