Medmänsklighet

Varje vecka kommer tre till fem ensamkommande barn till Linköping. I slutet av juli fanns 148 ensamkommande barn här, varav 72 har kommit hit mellan januari och juli. De flesta barnen kommer från Syrien, Afghanistan, Eritrea och Somalia. Att vilja lämna krig och fattigdom är en självklarhet, men att lämna sin familj och sitt hem är ett svårt beslut som visar att i deras ögon finns det ingen annan utväg. En utväg som ibland kan innebära döden.
Fruktansvärda bilder sprids via medier och på nätet, bland annat en livlös pojke som har spolats upp på en strand i Turkiet. I turkiska medier identifieras pojken som Aylan, 3 år, från Syrien. Aylan, hans mamma och bror är tre av personerna som drunknade när två båtar med minst 23 flyktingar från Syrien kapsejsade.
Jag har svårt att förstå personer som tycker att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Vi som bor i trygga Sverige kan aldrig någonsin föreställa oss flyktingarnas mardröm. Nu gäller det att visa medmänsklighet. Om du vill hjälpa dessa utsatta människor så söker Linköpings kommun fler familjehem för ensamkommande barn. Eller så kan du gå in på hemsidan http://vigorvadvikan.com/ för att skänka en slant eller förnödenheter till flyktingarna som kommer iland på den grekiska ön Lesbos. Självklart finns det flera andra alternativ. Det spelar ingen roll hur du hjälper till, bara du gör det.