• Det är ett blandat startfält som intar Cloetta Center i februari. Må bäste låtskrivare vinna. Foto: SVT

Melodifestival för fjärde gången

Återigen är det dags att byta ut svettiga damasker, puckar och svordomar mot glitter, paljetter och tonartshöjningar när Melodifestivalens andra deltävling kommer till Cloetta Center lördagen den åttonde februari.

Cloetta Center och Linköping verkar vara en favorit hos Christer Björkman och hans team eftersom de återkommer år efter år. Första gången schlagercirkusen rullade in i Cloetta Center var 2005, sedan återkom den 2008 och 2011 och nu är den alltså tillbaka än en gång 2014. Till mångas fromma och glädje.

Martin Stenmarck och Sanna Nielsen kommer

I deltävling nummer två deltar Panetoz, Manda, Pink Pistols, JEM, Martin Stenmarck, Little Great Things, The Refreshments och Sanna Nielsen. Deltävling två avgörs lördagen den 8 februari men precis som tidigare år kommer det också att bli en fredagsshow samt en lördagsmatiné innan lördagskvällens direktsändning på SVT. Melodifestivalen 2014 är den 54:e upplagan av musiktävlingen Melodifestivalen. Tävlingen består av fyra deltävlingar, en ”Andra chans” och en final. Totalt kommer 32 bidrag att tävla. Från varje deltävling går ettan och tvåan till finalen, medan trean och fyran går till i Andra chansen.

Årets nyhet

En nyhet för det här året blir att 20 procent av startfältet ska bestå av bidrag med helt eller delvis kvinnligt upphov. Vinnarmelodin kommer sedan att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2014, som kommer att äga rum i Köpenhamn i maj 2014.