• Philip Kullgren och Joakim Sjöholm är duon som vill bli roliga igen. Foto: Pellen Productions

Mer humor från Pellen

Tre har blivit två och både Philip Kullgren och Joakim Sjöholm vill jobba mer med humor och utveckla den sidan av Pellen Productions. För er som undrat så finns det flera historier att berätta.

Visst minns ni killarnas hysteriskt roliga filmer om ”Vikingapartiet”, ”Mansfonden” och parodin på ”Bonde söker fru”. Samtliga favoriter på Youtube.

– Jo, vill göra mer humor och hitta både tid och pengar till det, berättar Philip Kullgren över telefon när Linköpings-Posten ringer upp för att höra hur det ligger till med de driftiga Åtvidabergskillarna.

Lugn

– Vi har inte gjort någon humor sedan vi gjorde ”Lugn, jag sitter och skiter” åt P3 så det känns som om det är dags igen nu. Det handlar nog först och främst om att göra humor i filmformat eller video då, och det finns självklart så mycket mera att berätta om sådant vi redan berört i våra tidigare humoristiska filmer, menar Philip Kullgren vidare och menar att undertecknads personliga favoriter i ”Vikingapartiet” finns det mera att berätta om.

De arbetar även med reklamfilm och där har de gjort reklamfilmer för både ÅFF och Åtvidabergs kommun men just nu suger det alltså i humortarmen hos de båda kreatörerna.

Kingilito

– Kingilito är den delen som sköter kommersiella uppdrag och Pellen Productions är numera en renodlad humorsatsning. Som tyvärr fått stå tillbaka lite till förmån för de kommersiella uppdragen. Nu vill vi dock försöka satsa på humorn desto mer igen och har en superlång lista över sketcher med mera som vi samlat på oss under åren. En del är rumsrena och en del inte. Humorn behövs för att behålla kreativiteten, avslutar Philip Kullgren och går in och börjar en föreläsning för Rotary.