• En ny sportbar har dragit i gång i Linköping. Det är Michel Khlaf på De Fyra Årstiderna i Tannefors som ser till att stadsdelen får en sportbar. Foto: Leif Larsson
  • En LHC-flagga vittnar om att De Fyra Årstiderna numera också är en sportbar. Ägaren Michel Khlaf tror att hans restaurang får ett lyft med nyordningen. Foto: Leif Larsson

Michel startar sportbar i Tannefors

Linköping har fått en ny sportbar. Men inte i centrum där de vanligtvis poppar upp. Utan i Tannefors. – Stadsdelen behövde en sportbar. Jag har fått många positiva kommentarer från många som bor här i området. De tycker det är skönt att slippa gå ända till stan för att se en match, påpekar Michel Khlaf, ägare till restaurangen De Fyra Årstiderna som nu även satsar på att visa idrott på tv.

Restaurangen är välkänd i Linköping och har funnits i många år. Michel Khlaf har ägt den i tolv år och gör nu en ny satsning.

– Flera lunchgäster undrade om vi inte kunde börja visa matcher. Det var så idén föddes, berättar han.

Egen sportdel

Lösningen är annorlunda än i de flesta andra sportbarer där tv-skärmarna finns överallt. I Tanneforskrogen är lokalerna uppdelade i tre rum och det är lokalen längst in som riggas som sportbar.

– Vi har målat om där, skaffat nya möbler och lagt nytt golv, upplyser ägaren.

Gästerna har sju tv-skärmar att välja på när sporten ska kollas in. Avtalen med Viasat och C More är klara så det mesta i sportväg kan visas. Det blir ungefär 35 sittplatser i sportdelen.

– Två matcher kan vi visa samtidigt, exempelvis en LHC-match och en från Champions League. Det är tekniskt möjligt att visa ännu fler men vi tycker att lokalen är för liten för det. Två är lagom.

Ypperligt ljud

Michel Khlaf framhåller ljudanläggningen i sportbaren.

– Den är högklassig och ljudet är lika bra och likadant var man än sitter i lokalen. Det är som att vara på arenan och det kommer att bli hög stämning när exempelvis svenska landslaget spelar, spår Michel.

Restaurangen behåller sin inriktning vad gäller mat, det blir pizza och à la carte, lunchservering och kvällsmeny. Michel Khlaf tror och hoppas att nysatsningen ska bli lyckad.

– Det kan bli ett lyft för hela restaurangen, säger ägaren till Linköpings senaste sportbar.