• Miljöpartiets starke man i Linköping. Nils Hillerbrand tror på de gröna frågorna i årets kommunalval. Foto: Tommy Pettersson

Miljöpartiet toppar laget

Nu ligger listan klar på vilka som blir toppnamn hos Miljöpartiet de gröna i Linköping. Däremot är det lokala valmanifestet ännu inte fastställt.

Nils Hillerbrand, gruppledare för miljöpartiet i Linköping, står som första namn på den lista som helt nyligen blev klar. Det är även klart at man nu har två stycken språkrör, som det heter på miljöpartispråk, och dessa utgörs av toppnamnen på listan Nils själv då och sedan kommunfullmäktigeledamoten Evelina Alsén.

– Det har sett lite olika ut med om vi haft språkrör så här på lokalt plan i Linköping. Den senaste tiden har vi inte haft språkrör men nu när det är valår så tycker vi nog att det är viktigt så därav har är jag och Evelina också språkrör för miljöpartiet i Linköping, säger Nils Hillerbrand när vi pratas vid under måndagens morgon och innan Nils ska in på veckans första möte. Nils poängterar även att när man väl har språkrör ska det vara en kvinna och en man.

Tackar för förtroendet

– Jag tackar för medlemmarnas förtroende att få gå fram som listetta även detta val, säger Nils Hillerbrand. Det är mycket glädjande att vi kan gå fram med en så pass stark kommunlista med både nya och gamla namn på vår kommunlista.

- Sedan har vi ännu inte fastställt vårt kommunala valmanifest ännu utan det kommer först om någon vecka eller två. En del av våra kärnfrågor kommer självklart att vara med men det blir nog en del nytt som kommer med också. Men i valrörelsen ser vi fram mot att få prata om klimat- och miljöfrågor samt välfärdsfrågor lokalt i Linköping, avslutar Nils Hillerbrand som berättar att de senaste två valen har Miljöpartiet gått kraftigt framåt och hoppas på fler mandat än dagens åtta.

 

Toppnamnen på listan är som följer:

Nils Hillerbrand, 36 år, civilekonom och tjänstledig banktjänsteman.

Evelina Alsén, 27 år, studerar miljövetenskap och har en bakgrund i ungdomsförbundet Grön Ungdom.

David Ekholm, 33 år, samhällsvetare, doktorand vid Linköpings universitet och har kommunpolitisk erfarenhet för Miljöpartiet i Umeå kommun.

Rebecka Hovenberg, 34 år, arbetar som miljökonsult och var tidigare vice ordförande i bygg- och miljönämnden i Linköping för Miljöpartiet.