• Diakonen Lena Sjöberg håller ordning på kalaset. Foto: Stefan Hedström
  • Göte Peterson sjunger i kör med PRO. Foto: Stefan Hedström
  • Kurt Salomonsson har kämpat med plaskdammen. Foto: Stefan Hedström

Minnen från en stadsdel

”Mindre busliv nu”

Johannelunds församling har som tradition att fira alla 80-, 85-, 90-, 95- och 100-åringar. Ett idealisk tillfälle att samlas för fira och minnas sitt liv och stadsdel.

– Vi har tårta och underhållning, berättar diakonen Lena Sjöberg och fortsätter, för många är det smärtsamt att fira sin födelsedag då många av dem är ensamma.

Göte Peterson

Göte Peterson har fyllt 85 år och har bott i Johannelund sedan 1957.

– Jag har alltid gillat Johannelund. Har flyttat fyra gånger genom åren, men alltid inom samma kvarter. Jag vill minnas att det var mer bus förr, till exempel kommer jag ihåg när telefonkiosken sprängdes i början på 70-talet. De finaste minnena är när mina barn blev döpta i Johanneslunds församling. Kyrkan har hela tiden varit en mittpunkt här i centrum, berättar Göte Peterson.

– Under Johannelundsdagen kommer jag att sjunga med PRO Våghalsarna.

Kurt Salomonsson

Kurt Salomonsson är en Johannelundsbo fullt ut, med sina 40 år i stadsdelen. Dessutom i samma lägenhet. Nu firar han sin 90-årsdag.

– Jag har alltid trivts i Johannelund. Det är inte riktigt samma sammanhållning nu, men jag vill minnas att det var mer bus förr. Mitt starkaste minne från stadsdelen är både positivt och negativt. Det bästa var när vi invigde plaskdammen 1995 som vi kämpat med, det sämsta var när plastdammen blev vandaliserad, menar Kurt Salomonsson.