• Toppkandidaten Fredrik Federley har Annie Lööf stöd i EU-valet. Foto: Tommy Pettersson

Minska krånglet lyft miljöfrågorna

Minska krånglet och lyft miljöfrågorna. Det är Centerpartiets ledare Annie Lööfs budskap när hon agerar vallokomotiv och besökte Östergötland för att få fler att gå att rösta den 25 maj.

Annie Lööf är både partiledare för centern och närings- och regionminister. Nu reser hon Sverige runt för att övertyga väljarna att det är viktigt att rösta och kanske då främst på en centerpolitiker nu i EU-valet.

– Jag tycker temperaturen är ganska hög i Sverige och vi inom centern är taggade till tusen, säger Annie Lööf. Att minska det byråkratiska krånglet och att få upp frågor om miljö är det viktigaste enligt Annie Lööf.

– Redan nu har vi kommit en bit på väg och minskat antalet blanketter inom flera sektorer men det finns självklart ännu mer att göra på den punkten. Sedan är det viktigt för oss politiker att få östgötarna att förstå att besluten som fattas i Bryssel angår dem i vardagen. Hela 60 procent av det som bestäms är på något sätt kopplat till vår vardag, understryker Annie Lööf vidare och fortsätter:

– Sedan säger vi centern även nej till att vi ska inför euro i Sverige. På den punkten är vi väldigt tydliga.

Annie Lööf hade under dagen även besökt en bondgård utanför Katrineholm samt Norrköping. Under besöket i Linköping var hon flankerad av partikollegorna Fredrik Federley som är partiets toppkandidat till EU samt även kommunalrådet Muharrem Demirok.