• Mitch Hiller gillar en pint, gibsongitarrer och Tottenhamn. Foto: Tommy Pettersson

Mitch Hiller – ständigt aktuell i Linköping och London

Just nu snurrar Mitch samarbete med den ”Franske Ulf Lundell” Robert Lauri i duetten ”Chasing the mem´ris away” flitigt på radion ute i Europa.

Mitch har varit mycket i London den senaste tiden då hans far nyligen gick bort men han har dessutom hunnit med att bygga en ny studio i Vasastan.

– Den har blivit bra tycker jag och där kan jag både spela in mig själv och även andra samt producera andra artister, berättar Mitch som har hela världen som arbetsfält. Just nu går hans platta ”Scrapbook” väldigt bra i USA.

Frankrikes Lundell

– Ja, det är roligt att de har hittat den men roligast just nu är mitt samarbete med Robert Lauri i låten ”Chasing the mem´ris away” .

– Det började med att jag skulle coacha honom när han skulle sjunga men det slutade att han tyckte att min stödsång var så bra att vi gjorde en duett av den. Du vet, det är inte alltid så lätt för en fransman att uttala engelska på ett bra sätt. Det låter gärna lite som Clouseau i filmerna om Rosa Pantern om du har sett de filmerna. Men tydligen gillar folk låten och Roberts manager berättade för mig att den spelas nästan överallt ute i Europa. Det är naturligtvis jättekul, avslutar Mitch Hiller som strax ska gå tillbaka för att jobba i studion. Kanske han har en ny hit i rockärmen.