• Fredrik Kliman uttalar sig om stort och smått hos polisen. Foto: Polisen

Mitt Linköping - Fredrik Kliman

Under vinjetten "Mitt Linköping" berättar kända och okända Linköpingsbor om sina favoritställen i Linköping med omnejd. Denna gång har vi före detta radiomannen och numera polisens presstalesman Fredrik Kliman som delar med sig av sina favoriter.

Flygvapenmuseum: Jag gillar flygplan. Museet är fantastiskt och har något för alla. Ett ställe att vara stolt över som Linköpingsbo.

Trädgårdsföreningen: Vilken oas! Även här finns det något för alla, stora som små. Hänger gärna inne i Tropikhuset och i växthuset.

Vasastan: Linköping vackraste stadsdel med pampiga kåkar från ett tidigt 1900-tal. Eftersom jag gått på Katedralskolan (i Vasastan) så ligger området mig varmt om hjärtat.

Stångån: En båttur med fiske och fika ger ro i själen. Säsongen börjar nu. Båtlös med drömmar? Gå ner till motorbåtshamnen en helg på försäsongen. Där kan du se båtar och prata med deras ägare.

Tallboda: Bodde där som barn. Ett bra ställe att växa upp på. Går ibland nostalgivandringar och minns med glädje och värme hur det var där under 70- och 80-talet.

Tornby: Stort utbud och många bra butiker. Tillgängligheten är god. Men inget ställe jag trivs på. Blir stressad av att åka in där. Tyvärr rätt så omysigt för mig.

Kort om Kliman:

Namn: Fredrik Kliman

Yrke: Före detta radioman och journalist. Numera presstalesman

Från: Linköping

Bor: Linköping