• Paul Lindvall utanför sin arbetsplats i Stadshuset. Foto: Julia Kimell

Mitt Linköping - Paul Lindvall

Kommunalrådet Paul Lindvall är visserligen bördig från Mjölby men det är Linköping han älskar. Här förklarar han varför.

Favoritplats i Linköping:

Jag älskar Linköping. Linköping har så många fantastiska platser. Jag älskar verkligen det fantastiska eklandskapet och miljöerna kring Tinnerö och Rosenkällasjön. Jag trivs utmärkt i Saab Arena. Här har jag många goda minnen. Jag gillar verkligen Stångån/Kinda kanal och Göta kanal och de vackra slussarna i de två kanalerna. Trakterna kring Brokind är fantastiska. Den storslagna Domkyrkan/Katedralen är Östergötlands i särklass vackraste och mest betydelsefulla byggnad, men måste jag välja en favoritplats får det bli Stora Torget med Carl Milles storslagna staty av Folke Filbyter. Stora Torget är en fantastisk mötesplats.

Här fick jag en kyss:

Jo, jag har fått mer än en kyss i Linköping. Den allra bästa kyssen var dock den 26 mars 1988 utanför Domkyrkan/Katedralen. Annica och jag hade just blivit vigda i Andreaskoret/Mariakoret i Domkyrkan. Vi var glada och lyckliga när vi mötte släkt och vänner utanför domkyrkan. Här fick jag en kyss (eller kanske var det jag som gav en kyss) till Annica. Vi firade därefter med gäster hemma i lägenheten i Tornhagen.

Favoritperson från Linköping

Lars Winnerbäck är naturligtvis en stor personlig favorit. Tage Danielsson är en annan. Jag gillar verkligen Tage Danielssons många kloka sentenser. En favorit är "utan tvivel är man inte riktigt klok". Louise Hoffsten är en fantastisk artist. Hennes kamp mot den svåra sjukdomen inger stor respekt och den vittnar också om stor klokskap. Martin Lönnebo hade under sin tid som biskop en alldeles särskild närvaro och andlighet. Nej, han blev aldrig ärkebiskop. Martin Lönnebo är nog den bästa ärkebiskop som Sverige aldrig haft.

Vem ska få en buss uppkallad efter sig

Jag vågar inte föreslå att vi ska ha en särskild "spökbuss". Låter kanske inte så lockande? Ghosts spektakulära framgångar är väl annars ett gott argument för en spökbuss. Det är nästan alltid kultur- och idrottspersonligheter som gett namn åt bussarna. Inget ont om det, men varför inte låta Linköpings bästa lärare eller Linköpings bästa polis eller kanske Linköpings bästa sjuksköterska få ge namn åt en buss?