• Alize Hugozon tipsar om sitt Linköping. Foto: Privat

Mitt Linköping: Alize Hugozon

Under vinjetten "Mitt Linköping" berättar välkända men även mindre kända Linköpingsprofiler  sina favoritplatser i staden vid Stångån. Alize Hugzon stöter man på lite vart som helst men ofta i kulturella sammanhang men hon undervisar även i SFi. Här tipsar hon om sina fem favoriter:

Passagen konsthall: Då jag är mycket konstintresserad och där bemöts jag av kunnig personal som talar konst, intressant variation på konstutbudet som håller hög nivå .

Vår katedral: Är en av pärlorna som är att måste ett andningshål för kontemplation/sinnesfrid och som ger Link sin siluett, det fina är att jag kan alltid hitta någon att samtala med vid behov och kan även vara ifred om jag vill.

Linköpings slott: Att Landshövding Elisabeth Nilsson bjuder in till slottet är och visar upp härligheten med fina historiska berättelser samt talar om vad vår region vill är bra PR för Linköping och Östergötland.

Stångån: Går lunkar ibland även joggar runt Stångån/Linköpings hamn, vatten ger mig en skön frihetskänsla och doften av vattnet med fågellivet förstärker frihetskänslan, älskar att se när fåglar lyfter.

Trädgårdsföreningen har mycket att erbjuda konst på Skådebanan med frekvent återkommande vernissage, de mysiga Musik i parkenkvällarna, glassen, och medhavd picnickorg som intas med vänner och bekanta, brukar bjuda med de internationella studenterna på LiU och även visa Krokfallstsugan, Eklandskapet och Kratrena.

Jag saknar en Champagneria, där vi Linköpingsbor och besökare kan på stående fot ta ett spetsglas bubbel avnjuta ostron, doppa jordgubbar i smält choklad och små miniatyrer. Jag har skrivit medborgarförslag på ämnet och föreslagit turistnäringen, ingen nappar får öppna Champagneria på egen hand då istället för det finns i många större städer är väldigt mysigt och en bra mötesplats

Fakta Alize Hugozon

Arbetar med: Jobbar som pedagog sedan 30 år

Från: Född i Ungern, uppvuxen i Österrike, östgöte sedan 1973

Bor: Linköping