• Joakim Cederholm gillar, bland annat, bandet Earth. Foto: Privat

Mitt Linköping: Joakim Cederholm

Under vinjetten "Mitt Linköping" berättar välkända och mindre kända Linköpingsprofiler om sina favoritplatser i staden vid Stångån. Joakim Cerderholm är musiker, student och begravningsentreprenör. Här tipsar han om några ställen han gillar i Linköping.

Konditori Silvana, Tannefors: De bakar helt enkelt fantastiskt goda tårtor. Det är min högst ovetenskapliga uppfattning att folk skulle må bättre av att äta tårta oftare. Gå dit, vettja.

Domkyrkan: Finns det så mycket utrymme för en motivering? En magnifik kyrka. Kanske borde många, bortsett från att äta mer tårta och oavsett trosföreställning, oftare gå dit för en stunds kontemplation.

The Crypt: Stans kanske viktigaste scen(er) för alternativ musik. Överlag väldigt trevliga besökare och ofta intressanta akter. Öl i plastmugg ger dessutom en härlig känsla av rotlös ungdomlighet.

Skylten: En replokalernas högborg med mycket själ och känsla. Lokalerna doftar längtande gitarrackord och ung talang. Mitt vardagsrum Möjligen låter det väldigt belåtet, men där brukar jag umgås med människorna jag gillar allra mest. Dessutom har det en skön soffa och en skål med gamla karameller.

Mindre omtyckt ställe: Ågatan efter helgens midnatt. Hatten av för all berörd krogpersonal som hanterar cirkusen. (Och kiosken på hörnet. De är ofta exceptionellt otrevliga där.

Joakim i korthet:

Namn: Joakim Cederholm

Yrke: Begravningsentreprenör, musiker

Från: Brastad

Bor: Linköping