• Max Wahlund trivs i "sitt" Linköping. Foto: Privat

Mitt Linköping: Max Wahlund

Under vinjetten "Mitt Linköping" berättar välkända och mindre igenkända Linköpingsprofiler men även andra Östgötar i förskingringen, om sina favoritplatser i staden där "Idéer blir verklighet". Max Wahlund är journalisten som gjorde lite av ett sidbyte och började jobba på Linköpings stift som pressekreterare hos självaste biskopen. Han är dessutom en hängiven schackspelare och han gillar sin nya hemstad. Här berättar han om sina favoritplatser i densamma.

Skäggetorp: Stadsdelen är på väg att få ett rejält uppsving – bostadspriserna ökar, kyrkans verksamhet går för fullt och nattfotbollen har blivit en succé. I ärlighetens namn ska erkännas att jag själv bor här och det är kanske också därför mitt hjärta klappar extra varmt för Skägget.

Babettes kafferi: Lars Winnerbäcks nypon kunde inte ha gått till en mer välförtjänt mottagare. God mat, kultur och hemtrevlig stämning gör Babettes till en självklar mötesplats för studenter och barnfamiljer. Men det finns plats för alla – till och med kring lunchtid när trängseln kan bli stor. Pröva vegoburgaren, du blir inte besviken.

De Klomp: "Träskon" på S:t Larsgatan är känd för sina ölsorter – men glöm inte att här också finns fantastisk mat. Häromdagen åt jag långbakad krispig grissida från Vimmerby med rostad sötpotatis, syrade betor, salviasky och salamichips. Gudagott.

Ljungsbro café och second hand: På andra sidan Göta kanal ligger detta mysiga café som drivs av Eva och Britta från Svenska kyrkan tillsammans med volontärer. Kaffedoften får oss att känna trygghet och på sommaren blir det full fart i glassbaren.

Vårdnäs/Bjärka Säby: Det unika eklandskapet söder om stan vid Stora Rängen ligger dessa båda pärlor vars gemensamma nämnare är badmöjligheter, god mat, fint boende och andligt liv med retreatverksamhet. Hit åker jag ofta.

Icke-favoriten: Bjärka Säbys tågstation – eftersom det inte stannar några tåg där. En höghastighetsbana för 300 miljarder är säkert bra, men kanske kan vi börja med att använda de tågförbindelser som redan finns?

Fakta Max Wahlund

Arbete: Pressekreterare hos biskop Martin Modeús

Från: Stockholm

Bor: Linköping