• Butiksägaren Richard Willborg tycker att kundbemötandet och miljön i butiken ska vara välkomnande. Foto: Linn Strelin
  • Richards fru har ritat loggan. Foto: Linn Strelin
  • Nu går det äntligen att köpa kläder från Vila. Foto: Linn Strelin
  • Bordet är från en gammal ladugård. Foto: Linn Strelin

Mode i lantlig interiör

Den nyöppnade modebutiken Meadow Hill är butiken där kläder och inredning möts i en uppdaterad, lantlig, miljö. – Jag fick idén om att starta den här butiken när jag satt i en stuga i Åre, säger butiksägaren Richard Willborg.

Meadow Hill är en nyöppnad butik i Ikanohuset som slog upp portarna den 20 augusti. Den nya modebutiken kom till liv tack vare Richard Willborg och hans fru Louise. Richard har erfarenhet av klädbutik tidigare då han drev Boomerang inne i stan. Men när han fick syn på den lediga lokalen i köpcentrumet så började idéer väckas till liv.

– Vi fick lokalen och en idé växte fram. Jag tror vi har jobbat med förberedelserna sedan februari och vi har rest runt för att hitta passande inredning till butiken, säger Richard Willborg.

Deras sortiment består av klassiska och stilrena plagg för både kvinnor och män. Det finns ett varierat och prisvärt utbud av produkter som levererar god kvalitet och design med märken som exempelvis Vila, Dry Lake, Esprit, Bruun & Stengade, Selected Homme samt Lee. Men förutom de stilsäkra modeplaggen vill Richard och hans familj även bidra till en skön och trivsam butiksmiljö, där inslag av jordnära toner och material blandas. Många inredningsdetaljer har Richard faktiskt arbetat med själv. Han gillar att hitta och förädla material. Borden inne i butiken kommer exempelvis från hans farfars gamla ladugård. Det är en port som Richard och hans far låtit slipa och återanvända.

Meadow Hill är kort och gott en mysig butik som andas fräscha modeplagg för vardag och fest, i en härlig kombination av lokal inredning som familjen arbetat med själva. För ja, det är ett familjeföretag. Inte nog med att Richard och hans fru Louise arbetar i butiken, det gör även deras son, och emellanåt deras dotter också. Och alla har de ett och samma mål, att kunden som känna sig varmt omhändertagen. Servisen står högt i tak och hela shoppingvistelsen ska vara en härlig upplevelse.

– Jag jobbar mycket. Så då vill jag ha en bra miljö att jobba i. Det gäller allt, miljön i butiken och kundkontakten, säger Richard Willborg.