• Birgitta ”årets linköpingsbo 2007” Andersson, Inger ”världens bästa väninna” Ryd, Maggie ”den glada pensionären” Wiberg och Ulla ”bästa mormodern” Johansson laddar för modevisning. Foto: Julia Kimell
  • Somliga hade mer bråttom än andra upp på catwalken. Foto: Julia Kimell
  • Allt från underkläder till sportkläder visades. Foto: Julia Kimell
  • Alla modeller var sminkade av Parelle och med hår av Zigges barberare. Foto: Julia Kimell
  • Hela familjer intog scenen när Esprit visade vårens nya kläder. Foto: Julia Kimell
  • Sandra Kvarnlöf och Carolina Viberg satt lite avskilt från alla festligheter och fikade i lugn och ro. Foto: Julia Kimell

Mode och bubbel på tjejkväll i Filbyter

I torsdags ordnade Galleria Filbyter en tjejkväll med mingel, tilltugg, utställare och modevisning. Trots namnet vågade sig en rad män dit också, och på modevisningen mannekängade hela familjer.

Birgitta Andersson, Inger Ryd, Maggie Wiberg och Ulla Johansson har knipit plats runt ett ståbord på första parkett inför modevisningen. Med bubbel i glaset och nya klänningar i kassarna laddade de för kvällens show.

– Jag kom hit för att ha trevligt och hitta en allround-klänning som passar till allt och är lite så där vårigt fin, säger Ulla Johansson.

Väninnan Birgitta Andersson, årets linköpingsbo 2007 för sitt engagemang inom vård och omsorg, hon har hittat en tunika. Vi tycker att alla fyra väninnor ska få varsitt epitet. Inger Ryd utses till bästa väninnan, Maggie Wiberg som glad pensionär, och Ulla Johansson säger att hon brukar kallas för den bästa mormodern.

– Mina pojkar brukar säga så. Jag har fyra fotbollskillar som siktar på Barcelona, säger hon stolt.

Duktiga barn

Under modevisningen representeras många av de företag som huserar i gallerian. Först ut är Polarn och pyrets barnmodeller som gör ett galant jobb till stående ovationer. Därefter blir det blir sportigt gatumode, märkeskläder och till och med lite underkläder.

Längst bort i gallerian har Sandra Kvarnlöf och Carolina Viberg slagit sig ner i kaféet för en fika. De skippade showen och visste faktiskt inte ens att någon tjejkväll nalkades i dag.

– Vi kom hit för att fika och ha det trevligt, säger Sandra.

– Ja, vi hade ingen aning om att det skulle vara så mycket folk, men det är jättekul ändå, säger Carolina.