• Moppar på rad en allt vanligare syn. Foto: Christin Wahlman

Moppen lever

Den 24:e augusti är det åter dags för mopedrallyt ”Sockna runt” med start och mål i Folkets Park.

Moppekulturen lever. Det konstaterar Robert Wallgren som är en av arrangörerna till det återkommande sju mil långa rallyt.

– Till de rallyn vi ordnar två gånger per år – en gång på nu på hösten och en gång på våren – är väldigt populära och det brukar vara mellan 160 och 180 olika förare som är med. Det är väldigt blandat när det kommer till vem som kör ”Sockna runt”. Det är killar och tjejer och i åldrarna mellan 15 år och upp till 80 år. Det är ju det som är tjusningen med den här typen av arrangemang, att alla kan vara med, berättar Robert Wallgren.

Landsbygdsmiljö

Rallyt går i landsbygdsmiljö, både på grusvägar och asfaltsvägar vilket bidrar till att göra körningen mera omväxlande och intressant. Själv bansträckningen är drygt 7 mil lång. En tipsrunda kommer också att ingå under rallyts gång.

Stort moppeintresse

– Mopeden har verkligen fått en renässans och det märker man av på flera sätt. Dels så är det ju väldigt många som är med och kör, nu i helgen ska vi till Borlänge och då är det 1 200 deltagare, sedan har priserna ökat rejält på både nya och begagnande moppar, menar Robert Wallgren. Han låter hälsa att är man sugen på att vara med så går det bra då man kan anmäla sig direkt på plats från klockan halv nio den 24 augusti.