• På platsen där den 18-årige mannen sköts har det nu tänts ljus och även kommit upp ett fotografi av den döde. Foto: Patrik Ekström

Mördaren kan vara på fri fot

Flera skjutvapen i beslag

Under gårdagens presskonferens framkom några nya fakta kring mordet på en 18-årigen man och skotten mot en 29-årig man. Både med kopplingar till den organiserade brottsligheten i Linköping. Kammaråklagare Helen Gestrin är dock tystlåten i flera viktiga frågor.
Den pressträff som var under gårdagens eftermiddag kom till på initiativ av kammaråklagare Helen Gestrin som är den som leder förundersökningen. Med på pressinformationen var även kriminalinspektören och den som leder det praktiska polisarbetet, John Skoog och även polisområdesansvarige i Linköping, Joakim Jäderstig samt presstalesmannen Thomas Agnevik.

”Vi löser det här”

– När en människa mördas är det alltid ett prioriterat brott för oss. Vi har dessutom goda förhoppningar om att, någon gång, lösa det här fallet. Det kan gå fort eller så tar det lite längre tid, berättar Helen Gestrin efter att ha inlett med att ge en bakgrund till det som hänt och som mynnade ut i att en 18-årig man sköts till döds och en annan man, 29 år gammal, sköts i benet och blev lättare skadad.
– Det har avlossats ett flertal skott och med ett skjutvapen. Vi har dessutom tagit flera skjutvapen i beslag, men vilken typ av skjutvapen det skulle kunna vara och hur många låter jag vara osagt. Om något av dessa är mordvapnet eller om det fortfarande är gömt kan jag heller inte säga något om. Det sitter 16 personer anhållna för medhjälp till mord och för försökt till mord. Teoretiskt skulle det kunna vara så att den som sköt de dödande skotten är fri men det är heller inget jag vill spekulera om. Polisen har dessutom gjort ett flertal fynd och beslag i närområdet och kring Skäggetorps centrum. Vad man hittat och vart är ännu så länge hemligt av förundersökningstekniska skäl, fortsätter Helen Gestrin.