Mordbranden i Ryd

Polisen letar vittnen och misstänkta

LINKÖPING Morgonen mot torsdag sattes en villa i Ryd i brand. Ganska snart kunde polisen konstatera att fasaden inte tagit eld av sig själv. Nu utreder Daniel Axelsson och hans mannar det hela som en mordbrand.

 

Daniel Axelsson är chef för den avdelning hos Linköpingspolisen som utreder grova brott, så som mordbränder.

– Just nu pratar vi med dem som bor i villan. Dock har vi inte pratat med alla som bor i villan och inte heller alla grannar utan det står på vår att göra lista för idag, sade Daniel Axelsson under fredagens morgon.

Undersökning

– Under torsdagen gjordes en teknisk undersökning men vi inte fått svar på de prover som togs då. Det handlar, bland annat, om vad förslags tändbar vätska men skulle kunnat använt sig av om det var någon person som satte eld på fasaden. Vi förhör även vittnen, pratar med grannar och andra som kan ha sett eller hört något, menar Daniel Axelsson vidare. Han säger sig inte känna till de som bor i bostaden sedan tidigare eller att de på något sätt skulle ha kopplingar till kriminella nätverk och polisen jobbar nu efter flera olika hypoteser om vad som skulle kunna ligga bakom mordbranden. Ingen person blev skadad i fasadbranden.