• Det var här på Slöjgatan, ett stenkast från city, som en 24-årig man dödades den 3 mars. Foto: Tommy Pettersson

Mordet på Slöjdgatan - En person greps igår

Under gårdagens morgon greps ytterligare en person misstänkt för sin iblandning i mordet på Slöjdgatan den 3 mars då en 24-årig yngling fick sätta livet till. Polis och åklagare är mycket tystlåtna och det råder yppandeförbud i utredningen.
Polisen arbetar med oförminskad styrka och frenesi i utredningen kring mordet på Slöjdgatan den 3 mars då en 24-årig man blev dödad av ett ännu okänd antal personer. Sedan en tid sitter en person häktad på sannolika skäl misstänkt för mord men hur det står till med misstankegrad och var personen i fråga greps är belagt med största möjliga tystnad.

Yppandeförbud

– Både från min sida och åklagarens håll så kommer vi inte att säga något eller ge ifrån oss detaljer, säger Joakim Jäderstig när Linköpings Tidning som första tidning ringer upp honom. Vice chefsåklagare Eva Nemic Nordh har via sin sekreterare redan hälsa att hon befinner sig på tjänsteresa och i övrig hänvisar hon till det yppande förbud som nu lagts på utredningen av mordet på den 24-årige mannen.

Ännu en person gripen

– Jag kan dock bekräfta att vi har gripit en man i 25-års ålder, säger Joakim Jäderstig vidare och väljer att inte kommentera de uppgifter som figurerat i andra medier om detta då skulle bli den tredje person som gripits för sin inblandning i det ännu olösta mordet. 

Joakim Jäderstig ber dock fortfarande detektiven om hjälp och ser gärna att man hör av sig om man har sett eller hört något som kan sättas i samband med det som senare ledde fram till att en 24-årig man mördades med vad som förefallit varit ett knivliknande föremål.

– Låt oss bedöma om din information är viktig för utredningen eller inte. Det kan vara den lilla pusselbit som kan göra skillnad i utredningen, avslutar spaningsledaren Joakim Jäderstig som även berättar att polisens utredning rörande mordet på Slöjdgatan den 3 mars fortsätter med oförminskad utredningsstyrka.