• Christer Alfredsson, UCS, byggde på sitt nätverk. Foto: Stefan Hedström
  • Sabina Thorblad, Tekniska Verken, såg fram emot kvällens föredrag. Foto: Stefan Hedström
  • Även gommen fick sitt lystmäte. Foto: Stefan Hedström
  • Kroppspråket har betydelse. Foto: Stefan Hedström
  • Morgan Alling i toppform. Foto: Stefan Hedström
  • Björn Möller från Möllers Group var nöjd med tillströmning av gäster. Foto: Stefan Hedström
  • Mingel skapar nya kontakter. Foto: Stefan Hedström

Morgan Alling i högform

Årets höstmässa i Tegelsalen på Tornet i Linköping hade besök av skådespelaren och regissören Morgan Alling. Den omtyckte föreläsaren var i högform och publiken var med på noterna. Temat var ”Kroppsspråket” och publiken kände igen sig i många av Morgans exempel.

Höstmässan arrangerades för 15:e året i ordningen och denna gång hade man valt att förlägga den till Tegelsalen på Tornet i Linköping. De inbjudna var kunder och samarbetspartners till de elva företag i Linköping som står bakom mässan. Winslow Travel AB, Input, IT-hantverkarna, ProfilPartner, Canon, Jede, Askling Bil, Danske Bank, Arkitektkopia, Möllers Group och ActiPro Event heter arrangörerna och 140–150 gäster fanns på plats för att mingla, knyta kontakter och lyssna till Morgan Alling.

- Jag ser fram emot att få ta del av kvällens föredrag om vårt sätt att använda kroppsspråket vid kommunikation, säger Sabina Thorblad från Tekniska Verken, projektledare för just kommunikation på företaget. Förutom föredraget tycker jag det är värdefullt att mingla på en mässa av den här typen och bygga upp mitt kontaktnät av företagare i Linköping, säger Sabina medan hon tar för sig av den framdukade buffén.

- För vår del är det viktigt att träffa vår kunder under lite avspända och trevliga förhållanden, säger Björn Möller från Möllers Group som kommer från företaget som ordnat med kvällens mat och dryck.

- Vårt företag, UCS som ligger i Mjärdevi, introducerar just nu ett nytt it-system för affärsvärlden och det är viktigt att synas ute och knyta kontakter med nya presumtiva kunder, säger Christer Alfredsson, ansvarig för introduktionen av det nya affärssystemet. Vi ingår i flera olika nätverk här i Linköping och att mingla innebär en bra möjlighet att utvidga mitt nätverk av kontakter, menar Alfredsson, som såg fram emot Morgan Allings föredrag.

Morgan Alling bjöd på sig själv

Morgans föreläsning om kommunikationsproblem genomfördes med en stor portion humor och skratten bland publiken var många. Morgan Alling bjuder i sitt framförande mycket på sig själv och berättar engagerande hur han själv lyckades bryta ett socialt mönster och omsätta det skadliga till något positivt. Han använde många gånger sina egna erfarenheter från TV och scenen, något som gav åhörarna verktyg att förändra sitt sätt att kommunicera med hjälp av kroppsspråket. Det gäller att kunna vända motgångar till framgångar menade Morgan Alling och publiken verkade ha tagit starkt och positivt intryck av föreläsningen.