• Lemmy har levt ett hårt liv och det tar ut sin rätt. Den 68-årige rockikonen är nu tvungen att dra ner på tempot. Foto: Pressbild

Motörhead ställer in

Konserten som skulle ägt rum den 12 december förra året flyttades fram till den 8 mars i år men nu ställs även den in då bandets ikoniske frontman Lemmy fortfarande är sjuk. Något nytt datum är ännu inte aktuellt.

Bandet började repetera i Los Angeles för två veckor sedan. Tydligen märkte man där och då att det inte fungerade för Lemmy, eller Ian Fraiser Kilmister som han är döpt till, utan att man helt enkelt får vänta in att hans segdragna hälsoproblem ska ge med sig. Enligt olika rapporter i utländsk media har den 68-årige rocklegenden dragit ner på drickandet och till och med skaffat en träningscykel men än verkar det alltså inte ha bättrat på hans hälsa i sådan utsträckning att bandet kan börja turnera igen.

Lemmy beklagar

 I ett pressmeddelande från Motörheadlägret beklagar men att man tyvärr måste ställa in hela Europaturnen eftersom Lemmy alltså inte är i skick att turnera på grund av, bland annat, olika komplikationer på grund av diabetes. ”Rom byggdes inte på en dag och det är på samma sätt med Lemmys hälsa men håll ut för det finns ett ljus i tunneln”, avslutar bandet sitt pressmeddelande.