• Göran Lundgren kunde räkna in en rekordpublik vid tävlingarna.
  • Speedway kör inte regelrätta tävlingar i Linköping på grund av att man inte har en luftsarg.
  • De spektakulära roadracing tävlingarna drog mest publik.

Motorstadion i Sviestad lever upp

Linköpings Motorstadion har byggts ut hela tiden och har med tiden blivit en imponerande anläggning för all slags motorsport. Nu när man från kommunens sida dessutoim har fixat till väganslutningar och rondeller går det faktiskt att hitta dit på ett bra sätt.

Halkbana och tävlingarBanorna erbjuder både det mesta inom motorsport men också en populär halkbana för de som vill ta körkort.

Bra parkeringsmöjligheter

Motorstadion har också en bra publikkapacitet eftersom området är så pass stort vilket visade sig när Årsracet kördes i somras.

Det dånade rejält i dagarna tre när 48-årsracet på Linköpings Motorstadion gick av stapeln. Ett femtontal nationer, cirka 2 000 förare samt funktionärer och en publik på drygt 15 000 fick, under årets hitintills varmaste dagar, uppleva en fartfylld nostalgisk föreställning i helgen.

Årsracet är en tävling för klassiska motorcyklar som är arrangerad av Linköpings Motorsällskap och MCHK-Racing. Det som gör den återkommande tävlingen unika är att man inom samma område tävlar i fyra olika discipliner samtidigt. Varje år samlas ungefär 700 racerförare från Norden och stora delar av övriga Europa och gör upp i roadracing, cross, speedway och trial.

Folklig sport

Arrangemanget bjuder alltid på nostalgi, stenhårda tävlingar, motorkultur, gamla och nya MC-kändisar och Göran Lundgren som är organisationsansvarig för tävlingen hade fullt upp i värmen.

– Ursprunget till evenemanget är att MCHK bildades 1965 och första tävlingen blev ett 20 års race sedan har det byggts på år efter år. Nu har vi kört 28 år i rad. 2014 har vi faktiskt femtioårsjubileum och det blir det ännu större, berättar Göran Lundgren och fortsätter.

– Förr har det varit roadracing som har varit störst med 250 förare men nu i år gick motorcrossen förbi med 290 tävlande.