• Nybliven 40-åring. Foto: Privat.

Muharrem Demirok 40 år

Han har kallats både Linköpings svar på Anna Bok och "Demirock n roll" av meningsmotståndare, det centerpartistiska kommunalrådet Muharrem "Murre" Demirok. Nyligen fyllde han 40 år.

Han är förortskillen som blev både Linköpingsbo och centerpartist. Han är inte rädd att sticka ut hakan och när ÅFF behövde en ny ordförande ställde han upp, tillsammans med moderaten Christian Gustavsson har han en podd och på något sätt känns han alltid närvarade Muharrem Demirok. Nu har han fyllt 40.

– Jo tack, det känns bara bra att fylla 40. Det känns som om jag nu hittat mig själv lite grann, säger kommunalrådet Demirok och skrattar lite åt undertecknads sportfråga.

Upp och ner

– På något sätt så har jag funnit mig själv och den jag är. Livet har sin upp och nergångar, så är det för alla men jag måste säga att för mig har det mesta varit väldigt bra både privat och yrkesmässigt.

Han är van att synas och höras. När jag intervjuade teaterdirektören Håkan Bäck som ju gör revyer i Linköping så klagade han över att stadens politiker var så tråkiga men med ett undantag och det var just den nyblivna 40-årigen som fick tummen upp.

– Att man vill skämta om eller uppmärksammat något man gjort ser jag som positivt i grund och botten. Jag blev en gång kallad "Linköpings Anna Book" och en annan gång, av en socialdemokrat, för "Demirock n roll" och det tycker jag känns hedrade.

Murre from the hood

Han är uppvuxen i förorten, nämligen Huddinge strax utanför Stockholm, och blev partipolitisk aktiv för Centerpartiet 2004, vilket säkerligen inte är helt självklart för en kille från förorten.

– Nästa år har jag varit aktiv en kommunpolitiken i Linköping i tio år, kommunalråd sedan 2009, så jag har hunnit samla på mig en hel del erfarenhet av det politiska livet, menar "Murre" vidare.

När krisande fotbollsföreningen ÅFF behövde en ny ordförande var han inte sen att anmäla sitt intresse via twitter. Sedermera blev han vald, fotboll är en passion han har men han skulle aldrig kunna välja mellan politik och idrott. Dock anser han politiken vara långt viktare då man faktiskt gör saker som kan ändra människors liv.

I valet 2018 finns bara ett alternativ dock.

– "Murre for Mayor", skrattar han som avslutning och ser så där knipslug ut.

"Murre i korthet

Namn: Muharrem "Murre" Demirok

Aktuell: Alltid, men har just blivit medelålders

Familj: Ja