• Linköpingspolitikern Muharrem Demirok är ny ÅFF-ordförande. Foto: Lars-Göran Bexell

Muharrem Demirok ny bas för Åtvidabergs FF

"Politik är ganska likt föreningsliv"

För ett par veckor sedan hade Åtvidabergs FF ett extrainsatt årsmöte. På dagordningen stod att välja en ny ordförande och valberedningens förslag var Linköpingspolitikern Muharrem Demirok som för en månad sedan själv anmälde sitt intresse för uppdraget.

– Jag skrev på twitter att om ÅFF inte fortfarande fått fram någon ordförande så ställer jag upp. Det gjorde att valberedningen ganska snart hörde av sig och frågade mig om jag ville ta uppdraget som ordförande i föreningen, vilket jag tackade ja till, säger 39-årige Muharrem Demirok.

I slutet av förra året meddelade ÅFF:s ordförande Anette Hörström Johansson att hon avböjde omval.

När ÅFF hade årsmöte i slutet av februari hade valberedningen inte, trots kontakt med ett tio-tal personer, inte lyckats få fram någon kandidat till ordförandeposten. För två veckor sedan, på ett extra årsmöte, valdes Muharrem Demirok till ny ÅFF-ordförande.

ÅFF har under de senaste åren, inte minst under förra året, brottats med en besvärlig ekonomi som i sin tur inneburit uppsägning av i stort sett samtlig personal på kansliet.

– Det har varit tufft för ÅFF under en längre period. Styrelsen har gjort ett jättejobb för att få rätsida på den ekonomiska biten. Nu kan man mer jobba med den sportsliga biten. Nu gäller det att tro på föreningen och jag går in med full kraft för att vara med om föreningens lagbygge, säger Muharrem Demirok.

Muharrem flyttade till Linköping 1998 från Stockholm och kom i princip direkt in på den politiska banan med centerpartiet.

– Efter att jag under åtta år varit med i den styrande majoriteten är jag sedan senaste valet oppositionsråd och nu är det 40 timmars vecka som gäller, tidigare var det betydlig mer tid som politiken tog. Nu känner jag att jag kan satsa fullt ut som ordförande för ÅFF, säger Muharrem Demirok.

När Muharrem bodde i Stockholm var det AIK som gällde. Nu är det ÅFF.

– I Stockholm är det tre lag som gäller, AIK, Djurgården och Hammarby. Jag blev AIK:are. När jag flyttade till Linköping tog jag ÅFF till mitt hjärta direkt. Nu är jag ÅFF:are och lite AIK:are, säger Muharrem Demirok.

Muharrem menar att hans insatser som heltidspolitiker nu kommer väl till pass i ÅFF.

– Ja, har man lett en kommun i åtta år, så har man lärt sig en del. Faktum är att politik är ganska likt föreningsliv.

Att han inte bor i Åtvidaberg, ser han inte som någon nackdel.

– Jag ser det som en fördel att bo på en annan ort och det kan vara bra att ha lite distans när man ska fatta tuffa beslut.

Muharrem Demirok avslutar med att säga:

– För övrigt är jag en glad prick och gillar inte att sura.

ÅFF:s styrelse:

Muharrem Demirok, Leif Hansson, Magnus Andersson, Joachim Hilding, Tomas Sjödin, Daniel Tornberg, Jörgen Westin.